Bekijk het origineel

Nucleaire technologie Libië naar VS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nucleaire technologie Libië naar VS

1 minuut leestijd

CRAWFORD (ANP) - Libië heeft zaterdag al het overgebleven materiaal dat het gebruikte voor zijn nucleaire wapenprogramma, verscheept naar de Verenigde Staten.

Dat heeft een woordvoerder van het Witte Huis bekendgemaakt. Het is een belangrijke stap in de richting van de door kolonel Gaddafi beloofde volledige ontmanteling van al zijn massavernietigingswapens.

Een gehuurd schip, dat op weg is naar een geheime plek in de Verenigde Staten, verliet het Noord-Afrikaanse land zaterdagochtend, aldus zegsman Sean McCormack. Het vervoert alle bekende centrifugeonderdelen. Aan boord van het vaartuig zijn verder onder meer langeafstandsraketten, zoals vijf scuds, en lanceerinrichtingen voor deze projectielen. In totaal gaat het om 500 ton aan materiaal.

De Verenigde Staten en Libië beginnen binnenkort onderhandelingen over het bijscholen van hun wapenwetenschappers.

In Wenen komt vandaag het bestuur van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) bijeen om over de nucleaire inspecties in Iran te praten. De VN-waakhond zei vorige maand nog "diep bezorgd" te zijn over de manier waarop Iran gegevens over zijn nucleaire programma probeert te verhullen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 maart 2004

Reformatorisch Dagblad | 17 Pagina's

Nucleaire technologie Libië naar VS

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 maart 2004

Reformatorisch Dagblad | 17 Pagina's

PDF Bekijken