Bekijk het origineel

Petroplus dieper in het rood

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Petroplus dieper in het rood

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Oliemaatschappij Petroplus is vorig jaar dieper in de rode cijfers beland. Het verlies steeg van 24,5 miljoen euro in 2002 naar 64,2 miljoen in 2003, bleek vanmorgen uit de jaarcijfers.

De onderneming benadrukte dat eenmalige posten van 46,9 miljoen euro het hoge verlies veroorzaken. Zo reorganiseerde Petroplus de raffinaderij in Antwerpen, waarop tevens werd afgeschreven.

De omzet steeg vorig jaar met 17 procent naar 6,1 miljard euro. Hoewel de raffinagemarges verbeterden, hebben de zwakke Amerikaanse dollar, de hoge prijs voor ruwe olie en de volatiele markten de jaarresultaten "negatief beïnvloed", meldde Petroplus.

De oliemaatschappij onthield zich van prognoses voor dit jaar wegens onzekerheid over het economisch herstel. Wel zei het bedrijf dat de boekwinst van 52 miljoen euro op de verkoop van Tango dit eerste kwartaal in de boeken komt.

Petroplus heeft zijn belang van 95 procent in de keten van onbemande benzinestations voor 72 miljoen euro verkocht aan Kuwait Petroleum Nederland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 maart 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Petroplus dieper in het rood

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 maart 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken