Bekijk het origineel

Verdachte van dood Soares vast

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verdachte van dood Soares vast

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De politie in Rotterdam heeft gisteren een man aangehouden die ervan wordt verdacht de 13-jarige Sedar Soares te hebben doodgeschoten. Dat maakte het openbaar ministerie bekend.

De 28-jarige man uit CuraƧao zat sinds 8 april vast in het detentiecentrum op Schiphol, nadat hij drugs had proberen binnen te smokkelen.

Sedar Soares werd op zondag 1 februari vorig jaar neergeschoten, toen hij met vriendjes sneeuwballen gooide van het parkeerdek bij het Rotterdamse metrostation Slinge. De jongen van Kaapverdische afkomst overleed datzelfde weekeinde in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens justitie was de man al een tijdje in beeld als verdachte. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het OM wil, in het belang van het onderzoek, nog geen mededelingen doen over de achtergronden van de schietpartij.

De gewelddadige dood van Soares veroorzaakte veel commotie in Rotterdam-Pendrecht. De opsporingsdiensten gingen er eerst van uit dat er gericht op de sneeuwballen gooiende jongens was geschoten. Justitie maakte in januari bekend dat Soares mogelijk toevallig in het hoofd is geschoten, omdat hij op het parkeerdek getuige was van "criminele activiteiten die uit de hand liepen."

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde in februari opnieuw aandacht aan de zaak, mede omdat diverse getuigen van de schietpartij zich niet hadden gemeld. De politie kreeg daarna vijftig tips binnen, waaronder een anonieme brief. Justitie wil niet zeggen of de brief of een andere tip tot de aanhouding heeft geleid.

In Opsporing Verzocht werd ook een alarmpistool getoond dat in een sloot in de omgeving van metrostation Slinge was gevonden. Het is niet het wapen waarmee Soares is neergeschoten, maar justitie houdt er rekening mee dat het pistool te maken kan hebben met de activiteiten op het plein.

Begin dit jaar voerde het OM een reconstructie uit van de schietpartij. Zes vriendjes van de omgekomen jongen keerden terug naar het metrostation. Ook de reconstructie leidde tot nieuwe tips. "Zowel de reconstructie, tips en getuigenverklaringen hebben geleid tot de verdenking van de 28-jarige man", zegt persofficier B. den Hartigh. "Het zijn allemaal puzzelstukjes geweest. Overigens hebben we nog steeds niet alle mensen gesproken die op het moment van de schietpartij in de buurt van het parkeerdek waren. We roepen hen op zich alsnog te melden." De verdachte wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 april 2004

Reformatorisch Dagblad | 23 Pagina's

Verdachte van dood Soares vast

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 april 2004

Reformatorisch Dagblad | 23 Pagina's

PDF Bekijken