Bekijk het origineel

Terrasplant van het Jaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Terrasplant van het Jaar

3 minuten leestijd

De fuchsia heeft zijn Nederlandse naam "bellenplant" te danken aan zijn bloemvorm. De plant heeft een lange bloeitijd, een enorm kleurenscala en de verzorging is eenvoudig. Al deze kenmerken bij elkaar zorgden ervoor dat de fuchsia tot Terrasplant van het Jaar 2004 is gekozen, meldt het Bloemenbureau Holland. De plant is geschikt voor elk type terras, maar heeft een voorkeur voor gefilterd licht. Fuchsia's willen regelmatig een flinke slok water en bloeien langer als de uitgebloeide bloemen worden verwijderd. De lobelia is de balkonplant van het jaar 2004. De keus viel op deze plant vanwege zijn kleur, bloem- en bladvorm en uitbundige groei. Al in de zeventiende eeuw werd de Lobelia erinus vanuit Zuid-Afrika in ons land ingevoerd. Deze zomerbloeier heeft meestal blauwe bloemen, maar komt ook voor in roze, lila, witte en roodpaarse tinten. De lobelia staat of hangt het liefst op een zonnige plek. De plant heeft regelmatig water en voeding nodig.

Knippie Baby

Dat rokken en jurken komende zomer in de mode zijn, is makkelijk voor moeders die graag zelf de kleding voor hun kinderen naaien. Een tijdschrift als Knippie Baby besteedt namelijk veel aandacht aan jurkjes. Zelfs het patroon van een doopjurk is -dankzij prinses Amalia- in het nieuwste nummer opgenomen. Verder zijn er werkbeschrijvingen van grappige katoenen knuffels, leuke slabbetjes en een stoere tuinbroek in te vinden. Knippie Baby verschijnt twee keer per jaar en is te koop bij tijdschriftenwinkels en supermarkten. Het blad heeft een adviesprijs van 5,45 euro.

Droge voeten

Al loop je over modderpaden, door natte weilanden of in een plensbui - met de nieuwe Gore-Tex XCR -herenschoenen blijven de voeten voortaan droog, zo garandeert de fabrikant. De poriën in het Gore-Tex XCR -membraan zouden zo fijn zijn dat er geen water van buitenaf in de schoen kan komen. Overtollige nattigheid en warmte zouden onmiddellijk naar buiten worden afgevoerd. De Gore-Tex XCR-schoenen zijn ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Het systeem wordt daarom verwerkt in trendy, in klassieke en in sportieve schoenen. De voorjaars- en zomercollectie is in de betere schoenenzaak verkrijgbaar in de maten 40 tot en met 48 en heeft een adviesprijs van 120 euro. Voor meer informatie en verkoopadressen: tel. 00800-23144000.

Inductiekookplaat

"De ideale extra kookunit voor gebruik in de professionele keuken", zo introduceert Brandt zijn nieuwe vrijstaande inductiekookplaat. De TI302BS1 is handig als extra kookplaat thuis op het aanrecht, aan tafel, op het terras of op de camping. De TI302BS1 is voorzien van een veiligheidspakket: het apparaat beschikt over een temperatuurblokkade bij 300 graden Celsius, het schakelt automatisch uit bij overkoken, het heeft een restwarmte-indicatie en er zit een kinderblokkade op. De inductiekookplaat kost 549 euro. Voor meer informatie en verkoopadressen: www.brandt.nl en tel. 040-2501234 .

Tuinstoelkussens

Liefhebbers van het werk van Janneke Brinkman-Salentijn kunnen binnenkort ook in de tuin genieten van haar tekeningen. De kunstenares heeft een Garden Collection ontwikkeld, bestaande uit tuinstoelkussens. In samenwerking met de firma Hartman heeft Janneke Brinkman gebruikgemaakt van het "Fruit & Flowers"-decor. Bloemen, fruit en vlinders sieren de kussens (39,95 euro per stuk). Daarnaast zal volgende maand de huidige Home Collection verder worden uitgebreid met glaswerk (onder andere een water-, thee- en longdrinkglas) en een aantal nieuwe serviesonderdelen (zoals een grote en kleine ovalen schaal, en een minimokje). De artikelen zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen van Blokker in Nederland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 april 2004

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Terrasplant van het Jaar

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 april 2004

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken