Bekijk het origineel

Nieuwe wijk Almere vernoemt stripfiguren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuwe wijk Almere vernoemt stripfiguren

3 minuten leestijd

ALMERE - Een nieuwe woonwijk in Almere-Buiten vernoemt stripfiguren als Tom Poes en Olie B. Bommel. In deze Stripheldenbuurt prijken namen van bekende stripfiguren en -tekenaars op straatnaamborden. Het eerste bord, de Marten Toonderlaan, wordt morgen onthuld door de tekenaar Marten Toonder zelf. Hij is de geestelijk vader van Olie B. Bommel en Tom Poes.

Man dreigt met mes na woordenwisseling

AMERSFOORT - Een 39-jarige man uit Amersfoort is zondag op een schoolplein aan de Lageweg in die plaats met een steekwapen bedreigd door een 18-jarige man uit Gorinchem. Dat maakte de politie gisteren bekend. De Amersfoorter sprak de man aan, omdat hij de bal van zijn 11-jarig zoontje had afgepakt en lek geschopt. De 18-jarige man reageerde agressief en maakte meerdere steekbewegingen naar de man.

Duitse buren niet blij met vuilverbrander

COEVORDEN - De bevolking van het Duitse Emlichheim heeft massaal tegen de komst van een vuilverbrander op het internationale Europark bij Coevorden gestemd. De bevolking mocht zich zondag in een referendum uitspreken over de komst van de omstreden vuilverbrander, die ook in Coevorden eerder voor protest zorgde. Er was een opkomst van 69 procent, waarvan 92 procent de plannen afwees.

ProRail in actie tegen woontoren Goes

GOES - ProRail, de organisatie die het spoor beheert, heeft bij Gedeputeerde Staten van Zeeland bezwaar aangetekend tegen de bouw van een woontoren in Goes. Volgens ProRail komt de woontoren te dicht bij het spoor te staan, waardoor er bij een ongeluk veel slachtoffers kunnen vallen. Daarnaast heeft de gemeente Goes volgens de organisatie een aantal berekeningen verkeerd uitgevoerd.

Hoogeveense op één na oudste ter wereld

HOOGEVEEN - De 113-jarige Hennie van Andel uit Hoogeveen is weer een plaatsje gestegen op de lijst van oudste mensen ter wereld. De 114-jarige Charlotte Benkner in Amerika is overleden, waardoor mevrouw Van Andel nu op de tweede plaats staat. Een 114-jarige vrouw uit Puerto Rico is de oudste mens van dit moment. Op 29 juni hoopt mevrouw Van Andel 114 jaar te worden. Al geruime tijd is zij de oudste in Europa.

Mannen aangehouden voor poging overval

NIJMEGEN - Twee Nijmegenaren, 17 en 18 jaar oud, zijn gisteren aangehouden. Ze worden ervan verdacht gistermorgen geprobeerd te hebben een winkel aan het Nijmeegse Binnenhof te overvallen. De twee mannen waren gemaskerd. De bedrijfsleider belde de politie en gaf een signalement door. Op basis van dit signalement zijn de mannen aangehouden.

Giftige slang houdt buurt in wurggreep

ROTTERDAM - Een zeer giftige slang houdt de bewoners van de Katendrechtselaan in Rotterdam in de greep. Een 41-jarige man zag de 1 meter lange gartnerslang zondagavond door zijn huis kruipen en in een gat van een muur verdwijnen. Een slangenexpert van de dierenambulance heeft het beest nog niet gevonden. Bewoners van twee huizen zijn uit voorzorg geëvacueerd. Een beet van het reptiel kan dodelijk zijn.

Man vast na afsnijden van motoragent

UTRECHT - In Utrecht is een 19-jarige scooterrijder aangehouden voor poging tot doodslag. Bij een achtervolging op de Europalaan probeerde hij herhaaldelijk een agent op een motor ten val te brengen door hem af te snijden. De politie kon de man klemrijden en met hulp van een politiehond aanhouden. De bijrijder wist te vluchten en is nog niet gevonden. Dat werd gisteren bekendgemaakt.

Theater Veenendaal krijgt 1,3 miljoen euro

VEENENDAAL - Met alleen de stemmen van de SGP tegen is de gemeenteraad van Veenendaal gisteravond akkoord gegaan met het verstrekken van een krediet van 1,3 miljoen euro voor verbouwing en verfraaiing van theater de Lampegiet te Veenendaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 mei 2004

Reformatorisch Dagblad | 17 Pagina's

Nieuwe wijk Almere vernoemt stripfiguren

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 mei 2004

Reformatorisch Dagblad | 17 Pagina's

PDF Bekijken