Bekijk het origineel

Harde opstelling Iran jegens IAEA

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Harde opstelling Iran jegens IAEA

1 minuut leestijd

TEHERAN (ANP/DPA) - Als Europa kritiek blijft houden op het nucleaire programma van Iran, komen de relaties en Teherans medewerking op het spel te staan. Dat heeft de Iraanse president Khatami gisteren gezegd tegen Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk, zo meldde de Teheran Times.

In een brief beschuldigt Khatami de drie ervan samen te werken met Irans aartsvijand de Verenigde Staten. Een krachtige resolutie van het Europese trio is deze weken besproken in het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA). Iran is boos over de aantijgingen dat het land niet voldoende informatie geeft over zijn nucleaire ambities aan de VN-wapeninspecteurs. Het land voelt zich onder druk gezet door een bezorgd Washington en nu ook door Europa.

Parlementsvoorzitter Haddadadel heeft gisteren gewaarschuwd dat het parlement de ondertekening van een protocol mogelijk niet zal goedkeuren. Door die handtekening van de regering zijn onverwachte inspecties van nucleaire locaties mogelijk.

Maandag kwam IAEA-topman al-Baradei met harde kritiek. De manier waarop Iran tot nu toe samenwerkt noemde hij "niet erg bevredigend."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 juni 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Harde opstelling Iran jegens IAEA

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 juni 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken