Bekijk het origineel

Vrouwen bereidende vakantie voor

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vrouwen bereidende vakantie voor

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Mannen doen weinig aan de voorbereiding van de vakantie. Zeker de dag voor vertrek laten ze het afweten. Vrouwen zijn die dag de klos.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van bungalowparkketen Center Parcs onder Belgische en Nederlandse gezinnen. Een op de vijf vrouwen ergert zich aan al het geregel voordat het gezin ten slotte op weg kan naar het vakantieadres.

De laatste dag voor de vakantie gaat bijna de helft van de mannen gewoon werken. Van de vrouwen doet dat nog niet eenderde. De rest van hen is vooral bezig met de voorbereiding, zoals bijvoorbeeld het doen van de boodschappen en het inpakken van de koffer. Voor vakantiestress zorgen niet alleen een tegenvallende accommodatie en een slechte service, maar ook de files onderweg. Files vermijden is dan ook een veelgenoemde tip voor een aangename vakantie. Als de vakantie eenmaal is begonnen, verdwijnt de stress ook weer snel: bij Nederlanders na vier uur ontspanning, bij Belgen nog iets eerder.

Eenmaal op de camping of in het bungalowpark aangekomen, zoeken Nederlanders niet vaak contact met andere vakantiegangers. Tweederde maakt hoogstens een praatje, maar houdt het daarbij. Een op de drie zegt geen echte behoefte te hebben om anderen te leren kennen. De man wil iets liever contact dan de vrouw. Samen eten kan bijvoorbeeld nog wel eens, de vrouw voelt daar weinig voor.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 juni 2004

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Vrouwen bereidende vakantie voor

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 juni 2004

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken