Bekijk het origineel

Deens ministerie laat evangelische school sluiten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Deens ministerie laat evangelische school sluiten

1 minuut leestijd

KOPENHAGEN - Het ministerie van Onderwijs van Denemarken heeft voor het eerst een van de Deense evangelische scholen laten sluiten, aldus de Kopenhaagse krant Christliches Tagblatt.

De school zou zijn leerlingen opvoeden tot onderworpenheid in plaats van tot zelfstandigheid. Volgens het Duitse persbureau Idea sluit het ministerie de Samuelschule in Rdovre, een van de 36 evangelische scholen van Denemarken, nadat er herhaaldelijk klachten waren over de school. Zo eindigde een eindexamenfeest in augustus 2002 in een opwekkingsdienst waarin onder andere tongentaal voorkwam.

Het ministerie kritiseert in een bericht het feit dat de school in plaats van de gebruikelijke schoolboeken materiaal gebruikt dat op het Amerikaanse onderwijssysteem ACE (Accelerated Christian Education) is gebaseerd. Daardoor worden leerlingen volgens het ministerie opgevoed tot onderworpenheid. Eigenschappen als zelfstandigheid, creativiteit en kunnen samenwerken zouden echter niet worden aangeleerd.

Verder zou de school het de leerlingen hebben verboden kritisch te vragen naar het waarom van opgaven die op bijbelse waarheden zijn gebaseerd.

De directeur van de Samuelschule, Knut Evensen, wijst de beschuldigingen van de hand. Volgens hem is de school op een verkeerde manier beoordeeld. De school eist wel degelijk zelfstandigheid van de leerlingen, aldus Evensen.

Door de sluiting van de school zijn tachtig jongeren getroffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 juli 2004

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Deens ministerie laat evangelische school sluiten

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 juli 2004

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken