Bekijk het origineel

Werkstraf geëist wegens ontvoering van dochter

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Werkstraf geëist wegens ontvoering van dochter

2 minuten leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - De officier van justitie heeft gisteren voor de rechtbank in Leeuwarden 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een halfjaar geëist tegen de vader die in maart zijn 7-jarige dochter korte tijd ontvoerde.

De 32-jarige man uit het Drentse Schoonebeek haalde zijn dochter uit de klas van basisschool De Kameleon in Drachten.

De officier eiste tegen de moeder van de verdachte, een 53-jarige vrouw, een werkstraf van 120 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Zij vergezelde haar zoon bij de ontvoering. De politie hield het bestelbusje met daarin de verdachten en het meisje aan na een wilde achtervolging op de weg Drachten-Emmen.

De man had zijn twee dochters acht maanden niet gezien, sinds de relatie met zijn vriendin voorbij was. Een omgangsregeling was er nog niet. De hoofdverdachte verklaarde tijdens de zitting dat hij in een opwelling had gehandeld. "Ik wilde haar gewoon zien. Ik wist niet dat dit niet mocht." De officier van justitie had daar haar twijfels bij, bijvoorbeeld omdat de man tijdens de achtervolging stoptekens van de politie negeerde.

Ook belde de man zijn vader om een snellere bus, zodat hij daarmee de politie voor kon blijven. De opgetrommelde broer van de verdachte hinderde de politie tijdens de achtervolging. Toch ziet justitie de ontvoering als een "onbezonnen actie."

De 53-jarige vrouw verklaarde direct erna spijt te hebben van de actie. Haar advocaat vond de eis te hoog. Zij is volgens de raadsman al genoeg gestraft door de vier dagen in de politiecel.

"De arrestatie heeft een diepe indruk gemaakt. De vier dagen in de cel waren vreselijk voor haar. Zij heeft bijna niet geslapen", aldus de advocaat. De uitspraak volgt 29 juli.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juli 2004

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Werkstraf geëist wegens ontvoering van dochter

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juli 2004

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken