Bekijk het origineel

Onderzoek voor verdachte van treinmoord

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onderzoek voor verdachte van treinmoord

2 minuten leestijd

ARNHEM (ANP) - De rechtbank in Arnhem heeft gisteren een psychiatrisch onderzoek gelast voor de 61-jarige P. van B. uit Varik. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 59-jarige vrouw heeft vermoord door bij Culemborg een botsing met een trein te veroorzaken.

Hij zou zijn auto expres op de spoorwegovergang bij Culemborg hebben stilgezet op het moment dat er een intercity kwam aanrijden. De man kon op tijd uit zijn auto springen, maar zijn vrouw werd meegesleept door de aanstormende trein. Zij was op slag dood.

Justitie hoopt via het psychiatrisch onderzoek meer klaarheid te krijgen in deze zaak. De man lijdt aan hyperventilatie en claimt dat hij vlak voor het ongeval een black-out had.

Een neuroloog meent dat het onwaarschijnlijk is dat de man na zijn black-out nog al-lerlei handelingen kon verrichten.

Volgens de officier had het echtpaar huwelijks- en financiƫle problemen. Justitie vindt het bovendien erg verdacht dat de auto op de overweg op de handrem stond en dat de vrouw een autogordel omhad, terwijl zij die volgens haar kinderen juist nooit omdeed.

Van B. zegt zich niet veel meer te kunnen herinneren. Hij zegt getroffen te zijn door een black-out, mogelijk veroorzaakt door slaaptabletten die hij gebruikte. Hij zei dat wat hem betreft de waarheidsbevinding voorop staat, ook al moet de onderste steen boven komen. "Ik wil weten wat er is gebeurd."

Op 12 november wordt de strafzaak voortgezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 2004

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Onderzoek voor verdachte van treinmoord

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 juli 2004

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken