Bekijk het origineel

Files hinderen snelwegverkeer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Files hinderen snelwegverkeer

Kommer en kwel door aanrijdingen

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Het eind van de vakantie raakt in zicht en onmiddellijk zijn ze er weer: de dagelijkse files op de snelwegen. Her en der in de Randstad ontstonden gisteren tijdens de avondspits kleine files. Aanrijdingen op de A4 en de A28 zorgden voor extra kommer en kwel.

Door een ongeval op de A4 richting Amsterdam, ter hoogte van het Prins Clausplein, was de fly-over voor verkeer van Den Haag naar Amsterdam gisterochtend volledig afgesloten. Daardoor was er geen verkeer mogelijk van Den Haag naar de hoofdstad via de A4.

Volgens de politie botsten even voor 07.30 uur drie auto's op elkaar op het viaduct. Verscheidene ambulancediensten rukten uit, evenals een traumahelikopter. Drie mensen zijn naar een ziekenhuis vervoerd.

De politie sloot beide verbindingswegen naar Amsterdam af. Vanuit Den Haag-Malieveld kon het verkeer niet de A4 op richting Amsterdam. Ook verkeer vanuit Zoetermeer kon niet naar Amsterdam.

De snelweg A28 tussen Amersfoort en Utrecht is gisteren bij Leusden bijna drie uur afgesloten gehouden na een ongeval op de rijbaan richting Utrecht.

Bij de botsing waren twee vrachtwagens en een auto betrokken. Een vrachtwagenchauffeur raakte volgens de politie lichtgewond.

In de andere rijrichting stond tussen Nijkerk en Leusden een 'kijkfile' van ruim 10 kilometer. Het verkeer in de richting van Utrecht liep over 8 kilometer vast en ook op de alternatieve routes slibden de wegen over enkele kilometers dicht.

Volgens een politiewoordvoerder gebeurde het ongeval doordat een automobilist probeerde met een te lage snelheid in te voegen tussen twee vrachtwagens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 augustus 2004

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Files hinderen snelwegverkeer

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 augustus 2004

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken