Bekijk het origineel

Zeker 8 doden bij bombardement op Afghaans dorp

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zeker 8 doden bij bombardement op Afghaans dorp

2 minuten leestijd

KABUL - Amerikaanse gevechtsvliegtuigen hebben maandagavond het dorp Weradesh in het oosten van Afghanistan gebombardeerd. Daarbij zijn acht mensen gedood en is het kamp van een Deense hulporganisatie verwoest. Dat hebben de Afghaanse autoriteiten gisteren gemeld.

Volgens het Amerikaanse leger was het bombardement in de provincie Kunar bedoeld om een aanval door aanhangers van al-Qaida en de Taliban op Amerikaanse troepen in het gebied te stoppen. Diverse strijders zijn volgens het leger gedood. De streek staat bekend als een bolwerk van aanhangers van de opstandige krijgsheer Hekmatyar.

De opstandelingen zouden tien burgers verwond hebben, maar het leger sloot niet uit dat de Amerikaanse beschietingen ook onschuldigen het leven heeft gekost. Zeven kinderen, twee Afghaanse soldaten en een soldaat van de multinationale troepenmacht zijn naar de Amerikaanse legerbasis in Bagram gevlogen voor verzorging.

Hulpverleners van het Deense Comité voor Hulp aan Afghaanse Vluchtelingen (Dacaar) wisten hun kamp aan de rand van Weradesh maar net te ontvluchten voordat er een bom op viel. Eén medewerker raakte gewond, diverse voertuigen werden zwaar beschadigd. De organisatie werkt sinds 1988 in Afghanistan aan onder andere gezondheidsprojecten en de watervoorziening.

Circa 18.000 buitenlandse militairen en het Afghaanse leger maken jacht op de Taliban en al-Qaida. Volgens Afghanen zijn daardoor sinds 2001 al enkele duizenden burgers omgekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 september 2004

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Zeker 8 doden bij bombardement op Afghaans dorp

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 september 2004

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken