Bekijk het origineel

KPN verdubbelt winst in derde kwartaal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

KPN verdubbelt winst in derde kwartaal

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - KPN heeft in het derde kwartaal de nettowinst weten te verdubbelen. Onder de streep bleef er een bedrag van 288 miljoen euro over, tegen 139 miljoen euro in het derde kwartaal van vorig jaar. De winst is hoger dan de 250 miljoen euro die analisten in doorsnee hadden verwacht.

Topman A. Scheepbouwer sprak vanmorgen in een toelichting van een "solide kwartaal" van zijn telecomconcern. KPN profiteerde onder meer van lagere bedrijfslasten, minder rentebetalingen en een belastingaanslag die 170 miljoen euro lager uitviel.

De omzet van KPN zakte van 3 miljard naar 2,95 miljard euro. De divisie vaste telefonie leverde het meest in: 149 miljoen euro. Deze activiteiten staan al lange tijd onder druk door sterke concurrentie. Het merendeel van de omzetdaling in het derde kwartaal is volgens Scheepbouwer echter te wijten aan het aflopen van speciale projecten.

Toch wil KPN zich de komende tijd vooral richten op zijn divisie vaste telefonie. Doel daarbij is marktaandeel te behouden en "agressief" marktaandeel op te bouwen in nieuwe groeimarkten, zoals snelle internetverbindingen (adsl).

Bij mobiele telefonie heeft agressieve werving inmiddels vruchten afgeworpen. KPN Mobile wist in Nederland weer marktaandeel terug te winnen nadat het lang heeft moeten toezien dat kleine aanbieders zoals T-Mobile, Telfort en Orange oprukten. Het marktaandeel is met 39,9 procent nog niet terug op de gewenste 40 procent, maar in vergelijking met de 39,3 procent in het tweede kwartaal is er toch sprake van een flinke toename.

KPN kreeg er afgelopen kwartaal 367.000 klanten bij tot een totaal van bijna 5,8 miljoen. Het wist vooral klanten naar zich toe te trekken middels een prijzenoorlog voor sms-berichten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 november 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

KPN verdubbelt winst in derde kwartaal

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 november 2004

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken