Bekijk het origineel

Mogelijke stalker in Enschede opgepakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mogelijke stalker in Enschede opgepakt

3 minuten leestijd

ENSCHEDE - De politie Twente heeft zondagavond een 44-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van stalking, bedreiging en mishandeling van zijn ex-vrouw. De aanhouding vond plaats naar aanleiding van een aangifte op 23 augustus door een 37-jarige Enschedese. De man is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

Echtpaar in Heelsum slachtoffer overval

HEELSUM - In een woning aan de Patrimoniumweg in Heelsum heeft zondagavond rond 23.00 uur een gewapende overval plaatsgevonden. Dat is gisteren door de politie bekendgemaakt. Twee gewapende overvallers met bivakmutsen op belden aan bij de woning. Nadat de deur openging bedreigden ze de bewoners , een man van 58 jaar en zijn echtgenote van 56 jaar, met twee vuurwapens. Zij namen geld weg en twee mobiele telefoons. Vervolgens renden de overvallers weg via de brandgang. De politie heeft direct daarna een onderzoek in de omgeving ingesteld.

Tweetal opgepakt na opblazen telefooncel

HENGELO - De politie Twente heeft zondagavond een 25-jarige en een 18-jarige inwoner van Hengelo aangehouden die eerder op de avond met een zelfgemaakte vuurwerkbom een telefooncel opbliezen. Het duo kon worden aangehouden nadat een getuige het kenteken van de auto waarin zij zaten en van waaruit zij het vuurwerk hadden gegooid, had genoteerd en doorgegeven aan de politie.

Eigenaar horecazaak ontsnapt aan belagers

LICHTENVOORDE - Een 36-jarige eigenaar van een horecazaak is zondagavond op een parkeerplaats aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde ontsnapt aan zijn belagers. De man is vermoedelijk door drie mannen overvallen. Hij wilde rond 23.15 uur, na het sluiten van zijn zaak, in zijn auto stappen. Op dat moment werd hij door een onbekende man met een mes bedreigd. Deze eiste geld. Er ontstond een worsteling. Hierbij kwamen twee andere onbekende mannen te voorschijn die de eerste verdachte te hulp schoten. Het slachtoffer zag kans om zich los te rukken en naar een vlak bij gelegen café te vluchten. De mannen kregen geen geld in handen.

Motorzaak Nijkerk doelwil van overval

NIJKERK - Twee nog onbekende mannen hebben gisteravond rond 18.00 uur een motorzaak aan de Watergoorweg in Nijkerk overvallen. De twee droegen bivakmutsen en bedreigden de eigenaar van de zaak rond sluitingstijd met een wapen. Ze namen enkele duizenden euro's mee en maakten twee motoren buit. Vervolgens zijn ze er op de motoren -die nog niet waren voorzien van kentekenplaten- vandoor gegaan.

Jongen meldt zich na overval Oldenzaal

OLDENZAAL - Een 17-jarige jongen uit Deventer heeft zich zondagavond bij de politie in zijn woonplaats vrijwillig gemeld nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag betrokken was bij een gewapende overval op een 27-jarige vrouw bij een pinautomaat in Oldenzaal. Direct na de overval heeft de politie een 23-jarige man en zijn 20-jarige vriendin, beiden uit Oldenzaal, aangehouden.

Politie pakt verdachten van overval winkel op

OMMEN - De politie heeft gisterochtend twee mannen van 28 en 31 jaar uit Almelo aangehouden die eerder die ochtend een overval zouden hebben gepleegd op een winkel aan de Markt in Ommen. De twee mannen met bivakmutsen drongen het pand binnen en knevelden een medewerker onder bedreiging van een vuurwapen. De twee overvallers eisten geld, wat ze niet hebben gekregen. Ze verlieten hierop met lege handen het pand.

Zwolle krijgt wellicht nieuwe vervoerder

ZWOLLE - Het stadsvervoer in Zwolle wordt mogelijk vanaf september volgend jaar geregeld door een andere maatschappij. Dan gaat een nieuwe contractperiode voor het openbaar vervoer in. Het is afhankelijk van de nieuwe vervoerder hoe de routes precies lopen, hoewel een rapport van het stadsbestuur wel richtlijnen hiervoor aanreikt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 november 2004

Reformatorisch Dagblad | 21 Pagina's

Mogelijke stalker in Enschede opgepakt

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 november 2004

Reformatorisch Dagblad | 21 Pagina's

PDF Bekijken