Bekijk het origineel

PeopleSoft verwerpt bod Oracle

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

PeopleSoft verwerpt bod Oracle

3 minuten leestijd

NEW YORK (RD) - De directie van de Amerikaanse softwareproducent PeopleSoft heeft gisteren het laatste bod van concurrent Oracle, dat aandeelhouders van PeopleSoft 24 dollar (18,75 euro) per aandeel biedt, verworpen. Dat zou de marktprijs van PeopleSoft op 9,2 miljard dollar (ruim 7 miljard euro) brengen. "Dat is veel te laag", aldus topman David Duffield. PeopleSoft heeft aandeelhouders aangeraden om niet op het aanbod van Oracle in te gaan.

Reisconcern TUI

boekt beter resultaat

HANNOVER (ANP) - Het grootste reisconcern van Europa, het Duitse TUI, heeft in het derde kwartaal goede zaken gedaan. De afgelopen drie maanden, in verband met de zomervakantie de belangrijkste van het jaar, werden afgesloten met een operationele winst van 756 miljoen euro. In dezelfde pe riode vorig jaar bedroeg de winst 500 miljoen euro. Het bedrag is hoger dan analisten hadden verwacht. De omzet daalde van 6,54 miljard naar 6,2 miljard euro, wat overeenkomt met de verwachtingen van analisten.

Trams drukken

winst Siemens

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het Duitse concern Siemens heeft in het laatste kwartaal van het eind september afgesloten boekjaar 2003/2004 een bedrijfswinst behaald van 1,32 miljard euro. In dezelfde periode van vorig jaar bedroeg de winst 1,1 miljard euro. De winst had groter kunnen uitvallen als het concern geen problemen had gehad met zijn Combino-tramstellen. Materiaalproblemen bij deze trams, die ook in Amsterdam rijden, leverden een verlies bij de transportdivisie op van bijna 130 miljoen euro.

Besi neemt Oostenrijks

bedrijf over

DRUNEN (ANP) - De Drunense chiponderneming BE Semiconductor Industries (Besi) heeft zich versterkt met de Oostenrijkse branchegenoot Datacon Technology. Besi liet vandaag weten daarover overeenstemming te hebben bereikt met de directie en aandeelhouders van Datacon. De overname kost 72,6 miljoen euro. Datacon is net als Besi een toeleverancier van chipfabrikanten.

TPG lijft Duits

postbedrijf volledig in

DEN HAAG (ANP) - TPG neemt Höfinger Haushaltswerbung volledig over. De Duitse onderneming bezorgt ongeadresseerde post, zoals reclame, in Stuttgart en omgeving. Het post- en logistieke bedrijf verwierf in 2001 al de helft van de aandelen in Höfinger. Nu koopt TPG ook het resterende belang in de Duitse onderneming, zo bleek vanmorgen. Hoeveel TPG voor de overname betaalt, wordt niet bekendgemaakt.

PinkRoccade

verkleint verlies

AMSTERDAM (ANP) - Het it-bedrijf PinkRoccade heeft over het derde kwartaal van dit jaar zijn verlies verkleind. De onderneming schreef een nettoverlies van 1,7 miljoen euro in de boeken. Dat was in dezelfde periode vorig jaar 3 miljoen euro. De omzet daalde licht van 167,7 miljoen naar 166,5 miljoen euro. Dat heeft PinkRoccade vandaag bekendgemaakt.

Groei van Duitse

economie valt tegen

WIESBADEN (ANP) - De economie van Duitsland is in het derde kwartaal gegroeid met 0,1 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar bedraagt de groei 1,3 procent, zo blijkt uit voorlopige cijfers die het Duitse bureau voor de statistiek vandaag heeft bekendgemaakt. Analisten hadden betere resultaten verwacht.

Sterke winstgroei

bij BASF

LUDWIGSHAFEN (ANP) - Het Duitse chemieconcern BASF heeft met zijn resultaten over het derde kwartaal de verwachtingen ruimschoots overtroffen. De onderneming maakte vandaag bekend dat het bedrijfsresultaat met maar liefst 156 procent is gestegen tot 958 miljoen euro. De omzet groeide met 20,3 procent tot 9,31 miljard euro. De concernleiding verklaarde vanmorgen dat de gebruikelijke zomerflauwte dit jaar is uitgebleven en dat de installaties beter konden worden benut door een grotere vraag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 november 2004

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PeopleSoft verwerpt bod Oracle

Bekijk de hele uitgave van donderdag 11 november 2004

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken