Bekijk het origineel

Pratende hulp bij opladen chipknip

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Pratende hulp bij opladen chipknip

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - Rabobank neemt deze week oplaadautomaten voor de chipknip in gebruik die tegen de klant praten. Een stem helpt de consumenten bij het opladen van hun elektronische portemonnee.

De bank zal dit jaar een kleine vijftig van dergelijke automaten plaatsen bij zorginstellingen. Eind volgend jaar wil Rabobank ongeveer 250 sprekende oplaadpunten hebben.

Het systeem is aanvankelijk bedacht als hulpmiddel voor blinden en slechtzienden. Tijdens een proef bleek echter dat ook ouderen die goed kunnen zien een pratend oplaadpunt makkelijk vinden, aldus Rabobank gisteren. De bank richt zich met de service dan ook op de oudere klanten.

Bij de automaten die binnen staan, kunnen mensen via een telefoonhoorn luisteren naar de stem die hen helpt bij het opladen van de chipknip. Buiten kunnen de klanten een koptelefoon aansluiten op het oplaadpunt.

Dit jaar worden er naar verwachting meer dan 130 miljoen betalingen gedaan met een chipknip. Ongeveer 20 miljoen daarvan worden door ouderen gedaan, aldus Rabobank. De bank probeert ouderen actief aan de chipknip te krijgen door oplaadpunten te plaatsen bij zorginstellingen. Daardoor hoeven zij de deur niet meer uit om de elektronische portemonnee bij te vullen.

Rabobank is niet de eerste die het elektronisch betalen van nieuwe snufjes voorziet. SNS Bank introduceerde in september geldautomaten die klanten persoonlijke informatie geven. De automaten geven klanten met een spaarrekening tijdens het pinnen bijvoorbeeld bericht als de rente verandert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 november 2004

Reformatorisch Dagblad | 19 Pagina's

Pratende hulp bij opladen chipknip

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 november 2004

Reformatorisch Dagblad | 19 Pagina's

PDF Bekijken