Bekijk het origineel

Platform moet snel internet promoten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Platform moet snel internet promoten

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De overheid en het bedrijfsleven hebben in Nederland de handen ineengeslagen om het gebruik van breedbandinternet te stimuleren in bijvoorbeeld de gezondheidszorg en de winkelbranche.

Ze doen dat via het platform Nederland BreedbandLand (NBL), dat minister Brinkhorst van Economische Zaken gisteren officieel introduceerde.

In Nederland blijft het aantal breedbandige internetverbindingen via kabel- en adsl-netwerken almaar toenemen. Her en der experimenteren ook th uiszorgorganisaties en onderwijsinstellingen met de inzet van breedband in hun aanbod. De vrees dat allerlei partijen gelijktijdig het wiel aan het uitvinden zijn, was een reden om tot oprichting van het platform over te gaan. De Nederlandse ambitie om in Europa koploper te worden op het gebied van breedband, speelde eveneens een belangrijke rol.

NBL drijft op de inzet van Economische Zaken en de bedrijven Capgemini, Cisco Systems, Getronics, KPN, Lucent Technologies, Microsoft en Siemens. Daarnaast steunen ook de brancheorganisaties Nederland-ICT, Vecai en Vefica het initiatief.

NBL wil hét nationale, onafhankelijke platform worden dat de maatschappij en het bedrijfsleven stimuleert "beter en slimmer" gebruik te maken van breedband, stelde Brinkhorst in zijn toelichting. De minister verwees naar het onderwijs. "Ik zou ervoor willen zorgen dat er de komende twee jaar leerstof en toepassingen worden ontwikkeld die op de pc en op internet gebruikt kunnen worden." Volgens hem sluit dat meer aan bij de belevingswereld van jongeren. Verder kunnen studenten onderwijs volgen zonder dat ze afhankelijk zijn van een vaste tijd en plaats.

Volgens Brinkhorst is er "nog veel werk aan de winkel." Het platform gaat de kennis en ervaringen van allerlei partijen bundelen, om ze vervolgens voor iedereen toegankelijk te maken.

Voor het eerste jaar beschikt NBL over een budget van 1 miljoen euro. Brinkhorst beraadt zich op financiële overheidssteun.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 december 2004

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Platform moet snel internet promoten

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 december 2004

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken