Bekijk het origineel

Opnieuw lagere omzet ASMI

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Opnieuw lagere omzet ASMI

1 minuut leestijd

BILTHOVEN (ANP) - ASM International heeft in het vierde kwartaal opnieuw een daling van de omzet en winst moeten incasseren. De toeleverancier voor de chipindustrie verwacht dat deze trend zich in het lopende kwartaal voortzet.

ASMI boekte in de laatste drie maanden van 2004 een omzet van 162,6 miljoen euro. Dat is een daling van 11,5 procent ten opzichte van het derde kwartaal, toen het ook al minder ging. Het bedrijf maakte gisteren nabeurs bekend dat de nettowinst is uitgekomen op 1,4 miljoen euro. In het derde kwartaal verscheen er nog een bedrag van 3,7 miljoen onder de streep.

De tweede helft van vorig jaar verliep niet optimaal voor de halfgeleiderindustrie. Doordat voorraden te hoog waren opgelopen, besloten chipfabrikanten minder te produceren en te bestellen.

Bedrijven die aan de chipindustrie leveren, werden daarvan het slachtoffer en kregen te maken met minder opdrachten. Dat vertaalde zich bij ASMI twee kwartalen achtereen in lagere cijfers. De directie van het bedrijf verwacht dat vanaf het tweede kwartaal van 2005 de resultaten zullen verbeteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 februari 2005

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Opnieuw lagere omzet ASMI

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 februari 2005

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken