Bekijk het origineel

Familie op het bureau

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Familie op het bureau

3 minuten leestijd

Veel vaders willen meer tijd met hun kinderen doorbrengen, maar komen daar niet aan toe omdat hun werk zo veel tijd opslokt. Om het kroost toch een beetje in de buurt te hebben, is het aardig om de werkplek te verfraaien met foto's van de kinderen in een leuke passe-partout.

Er zijn prachtige embossingmallen te koop voor het maken van een fraaie passe-partout - ook exemplaren speciaal voor pasfoto's.

Benodigdheden

embossingmal (Picture embossing)

roomwit en gekleurd papier (Papicolor)

transparant papier (Vellum of calquepapier)

fotolijm

lichtbak en embossingtool

splitpennen (klein)

kraaltjes

lint

Werkwijze

Plaats de mal op de lichtbak en leg het papier erop. Voorkom verschuiven met non-permanente tape, waarmee mal en papier aan elkaar worden geplakt. Wrijf het te embossen deel in met een waxinelichtje en duw met de tool het papier in de openingen van het stencil. Draai mal en papier om en geef met vulpotlood de omtrek van de cirkel en de buitenrand van de mal aan. Verwijder het stencil voorzichtig en snijd het papier met behulp van een hobbymesje op de potloodlijnen af. Gebruik voor de lange rechte lijnen een liniaal.

Bekijk de kleuren in de foto en kies een papiertint die er goed bij past. Plak het lijstje op gekleurd papier en snijd dit zodanig af dat er een gekleurde rand van 2 millimeter zichtbaar blijft. Je kunt dit eventueel een keer herhalen. Plak de foto achter de opening nadat je een extra kleur hebt uitgesneden. Plak daarna het werkstuk op blauw papier en snijd ook dit op 2 millimeter af.

Meet nu het formaat van het papier op en vouw een dubbele kaart die 2 centimeter groter is. Plaats een lint over de volle breedte en plak de foto's erop. Vind je het leuk om de foto's te voorzien van een versiering, zoals een naambordje of een teksthanger, dan moet je die bevestigen voordat je de foto's in de kaart plakt. De naambordjes kunnen worden gemaakt met behulp van een speciale embossingmal met deze vormen en bevestigd met een splitpen.

oor het maken van een hanger knip je een labeltje. Er zijn allerlei handige ponsjes en stansapparaten te koop in de hobbyspeciaalzaak. Neem een dubbele draad en steek de lus door een grote kraal of een leuk bedeltje. Steek de twee uiteinden door de lus en trek ze aan. Steek de beide draden door een naald en rijg er kleine kraaltjes aan. De label blijf hangen achter de grote kraal of de bedel. Steek de draden door het papier heen naar de achterkant en plak ze met plakband vast.3D-knipwerkje

Komt er maar één foto in de kaart, dan kun je de andere opening voorzien van een 3D-knipwerkje. Wil je veel meer foto's, snijd dan geen dubbele kaart maar een ondergrond die rondom 1 centimeter groter is dan de geëmboste passe-partout met de gekleurde randen. Let nu goed op dat je bij een van de kanten 2 centimeter optelt. Ril op 2 centimeter vanaf de rand en vouw het flapje om. Je kunt de kaart nu net zo lang maken als je wilt door het flapje aan de volgende kaart vast te plakken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 maart 2005

Reformatorisch Dagblad | 39 Pagina's

Familie op het bureau

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 maart 2005

Reformatorisch Dagblad | 39 Pagina's

PDF Bekijken