Bekijk het origineel

Tasjesdief moet slachtoffer betalen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Tasjesdief moet slachtoffer betalen

3 minuten leestijd

ARNHEM - De 30-jarige Ochtenaar die twee weken geleden voor een tasjesroof en een overval in Tiel terechtstond, is gisteren veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Bij de tasjesroof liep een 78-jarige vrouw verwondingen op. De Ochtenaar moet haar een schadevergoeding betalen van 2740 euro.

Schouwburg Assen

kost 27 miljoen

ASSEN - Na 24 jaar onenigheid over de plaats en het uiterlijk krijgt Assen binnen drie jaar een nieuwe schouwburg. Daarmee is de gemeenteraad dinsdagnacht akkoord gegaan. Aan het bouwwerk hangt een prijskaartje van 27 miljoen euro. Het wordt gedeeltelijk met subsidies betaald.

Hofland burgemeester

in Zwartewaterland

DEN HAAG - De CDA'er A. Hofland wordt op 1 juni burgemeester van de Overijsselse gemeente Zwartewaterland. Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte de benoeming gisteren bekend. Hofland (47) is opvolger van zijn partijgenoot W. Plomp, die vervroegd is uitgetreden.

Politieke partij tegen

vuilverbrander

EMLICHHEIM - In de Duitse plaats Emlichheim is de politieke partij Grafschafter B├╝rgerforum opgericht uit protest tegen de komst van vuilverbrandingsbedrijven. De omstreden vuilverbrander komt op zowel Duits als Nederlands grondgebied in het grensoverschrijdende Europark, bij Coevorden. De installatie moet in 2008 gaan draaien.

Politie op zoek

naar vermiste jongen

HEINO - De 14-jarige Jorrian Hogeman uit Heino wordt sinds dinsdagochtend vermist. Dat heeft een woordvoerder van de politie IJsselland gistermiddag laten weten. De ouders van de jongen kwamen tot de ontdekking dat hij verschillende kampeerspullen had meegenomen. Jorrian Hogeman heeft donkerblond kort haar en sproeten. Hij is rond de 1,80 meter lang.

Vaten met carbolineum

gevonden bij sanering

HOOGEVEEN - Op een diepte tot 10 meter zijn gisteren bij saneringswerkzaamheden op een terrein in Hoogeveen vaten met carbolineum aangetroffen. De vaten, waarschijnlijk afkomstig van een vroeger daar gevestigde oliehandel, moeten al veertig jaar in de grond zitten. De provincie Drenthe stelt een onderzoek in naar deze mogelijk vervuilde grond. Carbolineum wordt gebruikt om hout te verduurzamen.

Meisje uit Slagharen

komt om in verkeer

LUTTEN - Bij een verkeersongeval in het Overijsselse Lutten is gisteren aan het begin van de middag een 17-jarig meisje uit Slagharen verongelukt. Het slachtoffer stond met haar bromfiets achter een kraan toen die achteruitreed en het meisje overreed.

Bewoners moeten huis

uit voor bomruiming

VELDHOVEN - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft gisteren in Veldhoven vier niet-ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog geruimd. Bewoners van een kleine honderd huizen moesten daarom hun woningen verlaten. Het ging om drie Engelse 500-ponders en een Amerikaanse bom van 250 pond.

Meer onderzoek naar

doodslag in Heelweg

ZUTPHEN - De rechtbank in Zutphen heeft gisteren in de zaak tegen de verdachte Richard M. uit Doetinchem bepaald dat meer onderzoek nodig is naar de dood van de 20-jarige Doetinchemmer Raun Leisink. Leisink overleed begin dit jaar na een mishandeling. Dat gebeurde bij discotheek De Radstake in het Gelderse Heelweg.

Ziekenhuis ontmoedigt

autogebruik personeel

ZWOLLE - Medewerkers van de Isala klinieken in Zwolle moeten binnenkort gaan betalen voor hun parkeerplekje. Op die manier wil de directie van het ziekenhuis het autogebruik ontmoedigen. Het ziekenhuis hoopt dat daarmee een eind komt aan de parkeeroverlast voor omwonenden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 mei 2005

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Tasjesdief moet slachtoffer betalen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 mei 2005

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken