Bekijk het origineel

Bezwaar tegen komst Duitse vuilverbrander

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bezwaar tegen komst Duitse vuilverbrander

3 minuten leestijd

COEVORDEN - Ongeveer 1500 bezwaarmakers tegen een vuilverbrander op het grensoverschrijdende Europark bij Coevorden zijn de komende dagen in een sporthal in het Duitse Emlichheim te vinden. Daar worden hun bezwaren gehoord door de Duitse overheid. De omwonenden zijn tegen de komst van de vuilverbrander -die deels op Nederlands, deels op Duits grondgebied wordt gerealiseerd-, omdat ze bang zijn voor overlast.

Politie onderzoekt mishandeling man

CULEMBORG - De politie is een onderzoek gestart na een zware mishandeling die maandagmiddag plaatshad ter hoogte van het Jach in Culemborg. Agenten troffen na een melding een 41-jarige inwoner van Buren aan. Die verklaarde dat, nadat hij zijn auto geparkeerd had, er een onbekende man op hem afkwam die hem in het gezicht spuwde. De Burenaar stapte uit. Vervolgens werd hij door twee mannen geslagen en geschopt.

Daklozenopvang in Emmen niet welkom

EMMEN - In de wijk Emmermeer in Emmen is onrust ontstaan over de plannen van het Leger des Heils om er een daklozenopvang te vestigen. Zij zouden onderdak krijgen in vier barakken aan de Weerdingerstraat. Omwonenden zijn bang voor overlast door drank- en drugsverslaafden.

Doetinchemmer beboet na beledigen politie

HEELSUM - Een 54-jarige man uit Doetinchem is maandag beboet omdat hij agenten die met een verkeerscontrole bezig waren, beledigde door zijn middelvinger op te steken. Dat maakte de politie gisteren bekend. De agenten lieten hem stoppen en legden een boete van 130 euro op. De man bekende geen aanleiding te hebben voor zijn daad. "Ik heb gewoon een hekel aan de politie", luidde zijn enige motivatie.

Jongetjes vernielen zerken in Hornhuizen

HORNHUIZEN - Twee jongens van zeven en negen uit Kruisweg in Groningen hebben op het kerkhof in Hornhuizen grafzerken vernield, planten en bloemen uit de grond getrokken en vertrapt en beeldjes van graven stukgegooid. Ook vernielden ze grafstenen en haalden ze dakpannen van het lijkenhuisje. Overwogen wordt om de twee via bureau Halt aan te pakken.

Monument Roswinkel na eeuw toch onthuld

ROSWINKEL - In Roswinkel wordt volgende maand een monument onthuld dat een eeuw zoek is geweest. Het gedenkteken, met de namen van een aantal notabelen, zou in 1904 geplaatst worden ter gelegenheid van de opening van een nieuwe klinkerweg. Het werd nooit geplaatst, omdat het door onbekende oorzaak in drie stukken uiteen viel. De brokstukken zijn onlangs in een schuur herontdekt.

Medewerker Utrechts bedrijf beroofd

UTRECHT - Een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is maandag overvallen. Dat maakte de politie gisteren bekend. Een medewerker van het bedrijf wilde geld gaan storten bij een bank. Op het moment dat de man naar buiten wilde lopen, werd hij in de hal door een onbekende man tegen de grond gewerkt en werd de tas met geld hem afhandig gemaakt.

Wageninger opgepakt na mishandeling

WAGENINGEN - Een 26-jarige man uit Wageningen is maandagmiddag aangehouden omdat hij een 40-jarige fietser zou hebben geslagen. Volgens het slachtoffer reed de man hem bijna klem met zijn auto terwijl hij mobiel aan het bellen was. Toen hij hem daarop aansprak, werd de man agressief. Na het uitdelen van een aantal klappen reed de man weg. Getuigen noteerden zijn kenteken.

Vrouw in Zeist geslagen met fles

ZEIST - Een 21-jarige vrouw uit Langbroek is maandag op het Emmaplein in Zeist door vier jongens mishandeld. Dat maakte de politie gisteren bekend. Het viertal maakte ongevraagd foto's van de vrouw en volgde haar een winkel binnen. Daar werd ze onder meer met een fles geslagen. Later op de avond meldden de daders zich op het politiebureau.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 juni 2005

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bezwaar tegen komst Duitse vuilverbrander

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 juni 2005

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken