Bekijk het origineel

Afghanistan ziet geweld oplaaien

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Afghanistan ziet geweld oplaaien

2 minuten leestijd

KANDAHAR (AP) - Op verscheidene plaatsen in het zuidoosten van Afghanistan is gisteren gevochten of hebben zich anderszins gewelddadige incidenten voorgedaan.

Het Amerikaanse leger meldde de dood van mogelijk twintig Taliban-strijders bij luchtaanvallen in de bergen. De stad Kandahar kreeg drie raketinslagen. Een Taliban-woordvoerder zei dat een ontvoerde Afghaanse commissaris van politie en vijf van diens manschappen zijn gedood.

De luchtaanvallen werden gisterochtend uitgevoerd op een smal bergpad ten noordwesten van de stad Gereshk, in het zuiden van de provincie Helmand, waar rebellen een patrouille van de coalitie in het nauw hadden gebracht. Het Amerikaanse leger meldde dat vijftien tot twintig vijanden waren gedood en dat een vijandelijk voertuig was vernietigd. Er waren versterkingen naar de plek gestuurd. Het aantal slachtoffers zou mogelijk stijgen. Aan Amerikaanse zijde zouden geen slachtoffers zijn gevallen.

Drie raketten belandden gisterochtend vroeg in de stad Kandahar, in het zuidoosten van Afghanistan.

Er vielen daarbij geen slachtoffers. Een van de raketten belandde bij de voormalige woning van de voortvluchtige Taliban-leider mullah Omar, waar nu Amerikaanse elitetroepen zijn ondergebracht.

Onbekenden schoten in Helmand een rechter, een lid van de geheime dienst en een provinciaal ambtenaar dood.

Een woordvoerder van de gouverneur zei dat het onduidelijk is wie achter de aanval van zaterdagavond zit.

In de provincie Khost raakte volgens de politie een VN-voertuig beschadigd toen het op een landmijn reed, maar de VN ontkenden dat een van hun voertuigen schade had opgelopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 juni 2005

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Afghanistan ziet geweld oplaaien

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 juni 2005

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken