Bekijk het origineel

Benzine goedkoper, diesel duurder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Benzine goedkoper, diesel duurder

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Marktleider Shell heeft zaterdag zijn adviesprijs voor een liter diesel met 1 cent opgetrokken.

Tegelijkertijd werden de prijzen voor benzines met ruim 0,5 cent verlaagd. Daardoor neemt de adviesprijs voor een liter euro ongelood wat afstand van het recordniveau dat eerder afgelopen maand werd bereikt.

Euro ongelood kost sinds zaterdag 1,409 euro per liter. Het record van begin juli stond op 1,419 euro per liter. Voor super staat de literprijs nu op 1,463 euro. Voor een liter diesel betalen automobilisten aan de pomp voortaan 1,055 euro.

Shell baseert zijn adviesprijzen op internationale productnoteringen van diverse olies, in het bijzonder die van ruwe aardolie. Op de termijnmarkt in New York brak de prijs voor ruwe olie vrijdag weer door de grens van 60 dollar. Een vat van 159 liter kostte bij het slot van de handel 60,57 dollar.

De afgelopen weken is de kritiek op de hoge brandstofprijzen aangezwollen. De ANWB pleitte vorige week voor een tijdelijke verlaging van de brandstofaccijns.

Shell-topman J. van der Veer constateerde vorige week dat je als automobilist "een rib uit je lijf" moet betalen aan de pomp. De bestuursvoorzitter wil zich evenwel niet mengen in de discussie over een belastingverlaging. "Wij hebben geen opinie over belastingen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 augustus 2005

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Benzine goedkoper, diesel duurder

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 augustus 2005

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken