Bekijk het origineel

Bosbranden laaien weer op in Portugal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bosbranden laaien weer op in Portugal

Vuur leek eerder onder controle

1 minuut leestijd

LISSABON - Nadat de Portugese brandweer gisterochtend dacht alle bosbranden die het land teisteren onder controle te hebben, laaide het vuur gistermiddag op elf plaatsen opnieuw op.

De branden van gistermiddag laaiden op in vrijwel alle Portugese districten, van het noorden tot het zuiden. Zo'n 460 brandweerlieden deden hun best het vuur opnieuw te blussen

De bosbranden hebben vijftien levens geëist, duizenden hectare bos- en bouwland in de as gelegd, tientallen woningen verwoest en honderden mensen uit hun huizen gejaagd. De politie heeft sinds begin dit jaar 126 mensen aangehouden op verdenking van brandstichting. Maar volgens de krant Diario de Noticias is slechts 20 procent van de branden aangestoken en is de hoofdoorzaak verwaarlozing van de bossen.

In de Spaanse regio Galicië, ten noorden van Portugal, hebben de brandweerkorpsen vrijwel alle branden wel onder controle gekregen, mede doordat het er was gaan regenen. Alleen in de provincie Ourense woedt nog een brand.

De radiozender Cadena SER berichtte gisteren dat uit voorzorg tachtig mensen zijn geëvacueerd. Donderdag hadden de korpsen in Galicië nog handenvol werk aan het blussen van veertien branden.

In de provincie Toledo in Midden-Spanje zijn ongeveer 150 mensen uit Sevilleja de la Jara geëvacueerd omdat ze door een bosbrand gevaar liepen. Zeker 6000 hectare is in vlammen opgegaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 augustus 2005

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Bosbranden laaien weer op in Portugal

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 augustus 2005

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken