Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Salade van de chef

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Salade van de chef

2 minuten leestijd

Een maaltijdsalade is altijd lekker, of het nu zomer is of bijna herfst. De "salade van de chef" kent ontelbare variaties en wordt vaak opgediend met een Thousand Island-dressing, die heel goed bij deze originele Amerikaanse salade past. Onderstaande hoeveelheden zijn voldoende voor een flink gezelschap.

Ingrediënten: 4 flinke maïskipfilets, paprikapoeder, zout, peper uit de molen, een halve rode, groene en gele paprika, 2 rijpe tros- of romatomaten, radijsjes, een halve komkommer, druiven zonder pit, 4 ananasschijven, 1 el suiker, 3 hardgekookte eieren, 100 g gepelde walnoten, 1 krop ijsbergsla, eventueel gecombineerd met een paar blaadjes van andere slasoorten (kropsla, rucola- of eikenbladsla).

Bereiding: Rooster de gepelde walnoten even in een droge koekenpan totdat ze verkleuren en laat ze afkoelen. Snijd de kipfilet in lange repen. Wrijf ze in met de paprikapoeder, het zout en de peper en bak ze even aan in boter of olijfolie. Laat ze tien minuten zachtjes garen. Haal de filets uit de pan en houd ze op een bord warm onder aluminiumfolie. De kip mag lauwwarm op de salade geserveerd worden.

Was de ijsbergsla en snijd die in reepjes. Kook de eieren tien minuten. Snijd de paprika's in reepjes van 1 centimeter breed en 5 centimeter lang. Snijd de tomaten in partjes. Schaaf de radijsjes op een komkommerschaaf. Laat de ananasschijven uitlekken. Doe een klontje boter in een koekenpan en laat 1 el suiker karameliseren. Leg de ananasschijven daar even in. Keer ze voorzichtig en laat ze afkoelen.

Doe de sla op grote borden of in een slakom, met daarop de paprika en de komkommer. Leg hier bovenop de kipfiletreepjes. Garneer het geheel met de overige ingrediënten. Strooi de walnoten er als laatste over.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 september 2005

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Salade van de chef

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 september 2005

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken