Bekijk het origineel

Lagere tarieven voor aantal KLM-vluchten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lagere tarieven voor aantal KLM-vluchten

2 minuten leestijd

AMSTELVEEN (ANP) - KLM snijdt in de prijzen voor tickets naar bestemmingen buiten Europa. Een deel van de stoelen op intercontinentale vluchten wordt tot 25 procent goedkoper.

De luchtvaartmaatschappij hoopt hiermee de concurrentie beter aan te kunnen en de klant meer duidelijkheid te bieden. Dat heeft een woordvoerder gisteren gezegd.

De vervoerder introduceert vijf tariefklassen, uiteenlopend van het goedkoopste "take off"-tarief tot business class. De prijzen in de take off-klasse worden tot 25 procent goedkoper. Als deze tickets zijn uitverkocht, komen reizigers in een duurdere tariefklasse terecht of moeten ze een andere reisdatum zoeken.

KLM hoopt bovendien meer mensen in de business class te krijgen door speciale tickets te verkopen aan passagiers die bijvoorbeeld op vakantie gaan. Zij kunnen een korting krijgen van enkele tientallen procenten. Als voorwaarde geldt wel dat ze langer dan een week op de plaats van bestemming blijven en dat de datum van de terugreis vaststaat, zei de woordvoerder.

Voor Europese vluchten heeft KLM begin dit jaar al een soortgelijke tariefstructuur ingevoerd. De goedkoopste tickets werden op 1 januari tot 40 procent in prijs verlaagd. Het ging om de grootste prijsverlaging uit de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij.

Het bedrijf zag zich genoodzaakt de tarieven omlaag te brengen wegens de concurrentie met de prijsvechters. Dit zijn luchtvaartmaatschappijen waarmee reizigers goedkoop kunnen vliegen. Door de opkomst van dergelijke vervoerders is de ticketprijs binnen Europa flink gedaald.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 oktober 2005

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Lagere tarieven voor aantal KLM-vluchten

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 oktober 2005

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken