Bekijk het origineel

Faunabeheer mag konijnen doden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Faunabeheer mag konijnen doden

3 minuten leestijd

ALMERE - Faunabeheerders mogen van de provincie Flevoland konijnen doden met behulp van kunstlicht en geweer. De maatregel is nodig in het belang van volksgezondheid en openbare veiligheid op brughoofden van de Hollandsebrug en aan de IJmeerdijk langs het Almeerderstrand.

Derde verdachte in

vuurwerkzaak gepakt

DORDRECHT - De politie heeft gisteren een derde verdachte aangehouden in verband met de vondst van 2300 kilo illegaal vuurwerk aan de Weeskinderendijk in Dordrecht. Het gaat om een 46-jarige Dordtenaar. Eerder werden in deze zaak een 43-jarige man uit Papendrecht en een 36-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden. De politie zet ook na de arrestatie van gisteren het onderzoek voort.

Gorkumse vrouw haalt

gestolen fiets terug

GORINCHEM - Een 36-jarige inwoonster van Gorinchem heeft gisteren door kordaat optreden haar fiets teruggekregen. De vrouw werd door twee meisjes gewaarschuwd dat een jongen een fiets van haar oprit had meegenomen. De vrouw aarzelde geen moment en ging de straat op. Ze wist de jongen met de fiets te achterhalen en in zijn kraag te grijpen. De fietsendief is aangehouden.

Groningse meisjes

beroven bejaarden

GRONINGEN - De politie in Groningen maakt jacht op een groep jonge meisjes die op grote schaal Groningse bejaarden berooft. De senioren werden bestolen van hun pinpas. Hiermee werden meteen en soms grote bedragen opgenomen. De meisjes hadden het vooral voorzien op vrouwen van boven de zeventig. Ze hielden zich op in de buurt van pinautomaten om de code af te kijken. Daarna werd de portemonnee met pinpas gerold. Vervolgens werden de rekeningen van hun slachtoffers leeggeroofd. Volgens de politie zijn er al tientallen mensen beroofd.

Man tijdens testrit

van auto bestolen

HOOGVLIET - Een 22-jarige inwoner van Hoogvliet is maandagavond op de Mandenmakerstraat in zijn woonplaats beroofd van zijn auto. De gedupeerde had met de onbekende man een afspraak gemaakt omdat deze zijn auto wilde kopen. Tijdens de testrit pakte de zogenaamde koper een vuurwapen, bedreigde het slachtoffer, dwong hem uit te stappen en ging vervolgens met het voertuig aan de haal.

Zes drugskoeriers in

Maastricht opgepakt

MAASTRICHT - De politie heeft maandag in Maastricht zes mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een transport van 720 kilo hasj vanuit Marokko naar Nederland. De verdachten, in leeftijd variërend van 25 tot 63 jaar, zijn afkomstig uit Roemenië, Polen, België en Duitsland. De politie vatte de zes in de kraag toen zij bij een Maastrichts bedrijf de drugs uit een container wilden halen. De drugs zaten verstopt in de tussenblokken van 69 houten pallets. De pallets waren beladen met diverse gebruiksgoederen.

Man (77) overlijdt bij

ongeval IJsselmuiden

IJSSELMUIDEN - Een 77-jarige inwoner van Kampen is gistermorgen op de Parallelweg in IJsselmuiden bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Het slachtoffer fietste op de Parallelweg toen hij van achteren werd aangereden door een 32-jarige automobiliste uit Genemuiden. De vrouw had haar fietsende voorligger niet gezien. Omdat de weg daar erg smal is, reed zij zover mogelijk aan de rechterkant van de weg. De fietser is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Zwijndrechter vast

voor brandstichting

ZWIJNDRECHT - De politie heeft gisteren een 42-jarige Zwijndrechtenaar aangehouden wegens betrokkenheid bij het in brand steken van twee auto's in de nacht van zaterdag op zondag. Toen stonden kort na elkaar twee geparkeerde auto's in lichterlaaie. Na tips van omstanders greep de politie een 16-jarige jongen uit Zwijndrecht in de kraag. Een tweede dader ontsnapte. Nadat de jongen een verklaring had afgelegd, werd gisteren de tweede brandstichter gearresteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 oktober 2005

Reformatorisch Dagblad | 23 Pagina's

Faunabeheer mag konijnen doden

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 oktober 2005

Reformatorisch Dagblad | 23 Pagina's

PDF Bekijken