Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Scheiding Joden en Palestijnen op Westoever"

1 minuut leestijd

JERUZALEM (AP) - De stringente reisbeperkingen die de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever opgelegd hebben gekregen na de schietpartijen van zondag, maken deel uit van een langetermijnstrategie.

De beperkingen vormen dus niet, zoals gedacht, een directe reactie op de aanslagen van zondag, waarbij drie joodse kolonisten bij een bushalte door Palestijnse activisten werden doodgeschoten.

De Israëlische regering heeft besloten dat Joden en Palestijnen op de Westoever volledig van elkaar gescheiden moeten worden. Het leger heeft enkele maanden geleden de opdracht gekregen om als voorbereiding op volledige segregatie in 2008 een plan te maken voor een gesegregeerd wegennet op de Westoever. Dit heeft de krant Ma'ariv gisteren bericht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 oktober 2005

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 oktober 2005

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken