Bekijk het origineel

Boskoop krijgt geld na kledinginzameling

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Boskoop krijgt geld na kledinginzameling

3 minuten leestijd

BOSKOOP - De Zuid-Hollandse gemeente Boskoop krijgt van de stichting KICI Kledinginzameling 5000 euro om te besteden aan een milieu- of ontwikkelingsproject. KICI wil de gemeente en de inwoners daarmee bedanken voor de langdurige relatie en de jaarlijkse opbrengst van zo'n 30.000 kilo kleding. De verwachting is dat deze hoeveelheid dit jaar ruim wordt overschreden. De gemeente zamelt sinds 1993 kleding in.

Regen geeft drukte in ochtendspits

DEN HAAG - Het regenachtige weer heeft vanmorgen voor lange files in de Randstad gezorgd. Rond halfnegen stonden er bijna zestig files met een lengte van 315 kilometer. Volgens de ANWB viel de drukte in de rest van het land in de ochtendspits wel mee. Vooral de A12 van Utrecht naar Den Haag, de A13 van Den Haag naar Rotterdam en de A20 van Gouda naar Rotterdam hadden te maken met lange files van bijna 20 kilometer.

Cultuur voor kinderen in Haags museum

DEN HAAG - De Haagse wethouders Van Dijk-Staats en Heijnen hebben gisteren de Salon geopend, de nieuwe educatieve ruimte van het Haags Historisch Museum. Tegelijkertijd ging het Cultuurmenu 2005-2006 voor het primair onderwijs van start. In de historische Salon zijn de meest moderne technische snufjes verwerkt. De ruimte biedt alle mogelijkheden voor (kinder)activiteiten en museumlessen.

Gestolen auto na maanden weer terug

DORDRECHT - De politie heeft gisternacht een autodiefstal opgelost die eind april van dit jaar was gepleegd. Een 21-jarige inwoner van Dordrecht werd destijds in de Wibautstraat in zijn woonplaats door twee mannen aangevallen. Vervolgens ging het tweetal er met zijn huurauto vandoor. Gisternacht ontdekte de politie het gestolen voertuig. De bestuurster, een 23-jarige vrouw uit Rotterdam, werd aangehouden.

Papendrechter gepakt na huiselijk geweld

PAPENDRECHT - Agenten hebben gisternacht een 64-jarige inwoner van Papendrecht aangehouden wegens huiselijk geweld. De man kreeg het in de echtelijke woning in de Karel Doormanlaan stevig aan de stok met zijn vrouw. Toen de politie arriveerde, koelde de man zijn woede op de agenten. Hij verzette zich tijdens zijn aanhouding en beledigde de politie op weg naar het bureau.

Brandweerman gewond bij aanrijding

ROTTERDAM - Een brandweerman is gisternacht in Rotterdam gewond geraakt toen hij werd aangereden. De brandweer was uitgerukt omdat in de Schuddebeursstraat drie auto's en een brommer in brand stonden. Om de vlammen goed te kunnen bestrijden, moesten enkele andere voertuigen worden verplaatst. Daarbij werd de brandweerman aangereden.

"Inspectie woningen gebeurt onbehoorlijk"

ROTTERDAM - Medewerkers van de dienst woningtoezicht van de gemeente Rotterdam hebben volgens de gemeentelijke ombudsman "niet behoorlijk gehandeld" toen zij een huis vanbinnen inspecteerden zonder dat de eigenares aanwezig was. Ombudsman M. van Kinderen stelde dit vanmorgen naar aanleiding van een klacht van de eigenares van het pand in Rotterdam-Noord. De gemeente Rotterdam controleert huizen in de stad op achterstallig onderhoud. Medewerkers bekijken de panden vanbinnen en vanbuiten, ook als de bewoner niet thuis is.

Rivierengebied telt minder Poolse starters

TIEL - Ruim twintig Polen hebben tussen januari en september dit jaar in de regio Rivierenland een eenmanszaak op poten gezet. Vorig jaar waren er meer dan veertig startende eenmanszaken met een Poolse eigenaar. In 2003 waren dit er slechts twee. Dat blijkt uit cijfers die de Kamer van Koophandel Rivierenland gisteren heeft gepresenteerd. De ontwikkelingen in het Rivierengebied komen niet overeen met de algemene trend. Landelijk is het aantal Poolse starters ten opzichte van 2004 namelijk met 24 procent gestegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 oktober 2005

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Boskoop krijgt geld na kledinginzameling

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 oktober 2005

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken