Bekijk het origineel

Mobieletelefoniemarkt groeit dit jaar 6 procent

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mobieletelefoniemarkt groeit dit jaar 6 procent

2 minuten leestijd

HOUTEN (ANP) - De Nederlandse markt voor mobiele telefonie is dit jaar goed voor een omzetgroei van 6 procent tot bijna 6 miljard euro.

Dit verwacht het onderzoeksbureau Telecompaper op basis van de omzetgegevens van de telecombedrijven in de eerste negen maanden.

In de eerste negen maanden kwam de groei uit op 5,8 procent tot 4,44 miljard euro, aldus Telecompaper gisteren. In het derde kwartaal bleef de groei wat achter, met 2,4 procent tot 1,54 miljard euro.

De inkomsten uit belminuten daalden zelfs licht (0,7 procent), maar door een toename van inkomsten uit het versturen van sms-berichten en internetdiensten kon de omzet nog worden verhoogd.

De telecombedrijven weten hun inkomsten ook op peil te houden door prijsverhogingen door te voeren, zei directeur E. Achterberg van Telecompaper. "Vodafone en KPN brengen bijvoorbeeld nu altijd de eerste minuut in rekening, ook als het gesprek enkele seconden heeft geduurd."

Nederland telde eind september 16,55 miljoen aansluitingen voor mobiele telefonie, 1 procent minder dan de 16,7 miljoen in juni dit jaar.

De daling, de eerste sinds het tweede kwartaal van 2003, is veroorzaakt door het besluit van KPN om 900.000 prepaidklanten uit zijn bestand te verwijderen. Volgens het telecombedrijf brachten die te weinig geld in het laatje.

Telecombedrijven richten zich steeds meer op "gezondere klanten", aldus Achterberg. Subsidies op prepaidtoestellen werden daarom al afgebouwd door enkele aanbieders.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 november 2005

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Mobieletelefoniemarkt groeit dit jaar 6 procent

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 november 2005

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken