Bekijk het origineel

Lekkere lage tonen op de basfluit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lekkere lage tonen op de basfluit

2 minuten leestijd

Annelies Koppelaar (16) uit Middelharnis bespeelt vijf blokfluiten. "Ik houd meer van de basfluit dan van de sopraan. Lekkere lage tonen."

Start: "Dit is het negende jaar dat ik les krijg. Mijn oudere zus speelde al blokfluit, en dat vond ik zo leuk dat ik ook op blokfluitles wilde. Ik heb nu mijn sopraan A-diploma, sopraan B-diploma, alt A-diploma en alt B-diploma. Dit jaar hoop ik mijn C-diploma te halen."

Leuk: "De blokfluit is gewoon een leuk instrument, ik hou vooral van de grote blokfluiten, zoals de basblokfluit. Daarom heb ik bijna twee jaar geleden van mijn gespaarde geld een basblokfluit gekocht. Verder heb ik een tenor, een alt, een sopraan en een sopranino. Op les spelen we nu meestal alt. Maar ik zit ook in een ensemble, en daar speel ik op de basblokfluit. Mijn lerares heeft een grote basblokfluit gekocht. Daar mag ik nu op spelen met het ensemble. Dat vind ik supertof. Want ik hou meer van lage fluiten dan van de sopraan."

Favoriet muziekstuk: "Ik vind heel veel stukken leuk. Als het lekker speelt of goed gaat, dan vind ik het leuk. Maar een favoriet stuk, nee dat heb ik niet."

Moeilijk: "Voor het C-examen moet ik van die snelle stukken met heel hoge noten kunnen spelen. Het is lastig om zo snel hoge noten te pakken te krijgen. Toen ik net mijn bas had, moest ik de bassleutel -de notenbalk waarop de lager klinkende noten staan- leren lezen. Dat was in het begin lastig. Nu gaat het gelukkig goed."

Familie: "We hebben best een muzikale familie. Mijn oudste zus speelt orgel en blokfluit. M'n andere zus heeft op blokfluitles gezeten. Ook speelt zij wel eens piano, orgel of viool. M'n oudste broer heeft trompet gespeeld. M'n vader speelt orgel en mijn moeder viool. Dan heb ik nog twee broers, maar die zijn amuzikaal."

Tijd: "Mijn voornemen is om elke dag even blokfluit te spelen. De laatste tijd lukt dit helaas niet altijd. Dat vind ik wel jammer. Maar ik speel meestal wel een paar keer in de week."

Kosten: "Mijn ouders betalen de muziekschool, dus dat kost me niks. Maar ik trek zelf mijn portemonnee als er iets met mijn fluiten aan de hand is, of wanneer ik een nieuwe fluit wil. Voor lesboeken ligt dat anders. De ene keer koop ik die zelf, de andere keer betalen mijn ouders."

Bespeel jij ook een instrument? Laat het de Achterkrant weten. Dit kan per brief of digitaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 31 januari 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Lekkere lage tonen op de basfluit

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 31 januari 2006

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken