Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Bang voor stukjes noot of pinda
Nieuwe regels voor etiketten maken boodschappen doen voor mensen met voedselallergie gemakkelijker
Koekjes of gebak kocht ze nooit. Uit angst dat er stukjes pinda of noten in zouden zitten. "Als ik al koekjes at, bakte ik ze zelf", zegt Marjan van Ravenhorst. Ze is allergisch voor pinda's en noten. Maar ze is de schade aan het inhalen. Met ingang van 25 november 2005 is het verplicht op etiketten van voedingsmiddelen te vermelden welke allergene stoffen er in zitten. "Sinds de nieuwe regels van kracht zijn, heb ik al van alles uitgeprobeerd." Lachend: "Voor de lijn is dat natuurlijk minder."
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van zaterdag 4 maart 2006
Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 4 maart 2006
Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's