Bekijk het origineel

Verdachte dood baby's blijft vast

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verdachte dood baby's blijft vast

2 minuten leestijd

HAARLEM (ANP) - De 29-jarige M. A. uit Beverwijk, die ervan wordt verdacht vier baby's te hebben omgebracht, blijft vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Haarlem gisteren besloten.

De moeder en de vader van de baby's werden eind vorig jaar opgepakt nadat in Haarlem en Beverwijk vier lichaampjes van voldragen baby's waren gevonden. De vader, de 35-jarige J. de W., werd korte tijd later weer vrijgelaten, omdat er volgens de rechtbank "onvoldoende ernstige bezwaren" tegen hem waren.

De doodsoorzaak van de baby's staat nog altijd niet vast. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft onderzoek gedaan, maar de uitkomst is nog onbekend.

In de dagvaarding staat dat de baby die eind vorig jaar in Haarlem is gevonden, door verstikking of verdrinking om het leven is gebracht. De baby zou lange tijd onder water zijn gehouden, daarna in handdoeken zijn gewikkeld en tot slot in vuilniszakken gedaan en in de steek gelaten.

De moeder, die gisteren aanwezig was op de zitting, is aangeklaagd voor moord of het doden van de baby's om een zwangerschap te verhullen. De verdachte zei niets over de beschuldiging. Haar advocaat, N. Vogelaar, wilde dat de regiezitting achter gesloten deuren zou plaatsvinden, omdat A. anders dicht zou klappen. De rechtbank wees dat verzoek echter af.

Officier van justitie H. Tillart zei dat het onderzoek van psycholoog, psychiater en reclassering nog niet klaar is. Bovendien is het wachten op het definitieve rapport van het NFI over de doodsoorzaak van de baby's.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 maart 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Verdachte dood baby's blijft vast

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 maart 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken