Bekijk het origineel

Light en lekker

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Light en lekker

3 minuten leestijd

Pringles zijn gevaarlijk. Je blijft ervan eten, ze zijn te lekker. Bovendien heeft het pakken van de flinterdunne schuifjes uit zo'n ronde koker iets veel beschaafders dan gegraai in een zak. De nieuwe Light Aroma Pringles zijn bovendien 33 procent minder vet dan de gewone. Chips eten wordt fatsoenlijker dan ooit. Weliswaar smaken de light Pringles wat droger dan de vette variant, maar dat versterkt alleen het gevoel "Ik snoep best gezond". De smaak van de drie soorten -Griekse kaas, rode paprika met een vleugje olijf en kruidige Thaise- is niet slecht. Pringles zijn en blijven gevaarlijk. Wie stopt met eten voordat de bodem van de bus (160 gram, 1,75 euro) in zicht is, beschikt over heel wat zelfbeheersing.

Thee in piramidevorm

Theenieuws kwam er van Lipton. De fabrikant brengt een reeks van negen nieuwe theesoorten op de Nederlandse markt. "Innovatief is het nieuwe piramide zakje waarin de thee verpakt zit. Het is speciaal ontworpen om de verschillende ingrediënten meer bewegingsruimte te geven tijdens het trekken van de thee." Het is nog maar de vraag hoe innovatief Lipton daarmee is. Pickwick kwam vorig jaar oktober al met een soortgelijk concept. De adviesprijzen voor een verpakking met twintig eenkopspiramidezakjes variëren van 0,99 (Lipton Yellow Label Tea) tot 1,69 euro (Lipton Gold Tea).

Frites

Beneden de grote rivieren eten kinderen vaker frites dan in Noord-Nederland, blijkt uit een onderzoek van sausfabrikant Remia. Het favoriete eten van veel kinderen komt bij 72 procent van de gezinnen in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg minimaal één keer per week op tafel. In de andere provincies ligt dit percentage op 55. Een andere uitkomst van het onderzoek was dat er beduidend vaker patat op tafel komt als de vader van het gezin aan de beurt is om te koken. Verder eten gezinnen in Zuid-Nederland in de helft van de gevallen sla of rauwkost bij de frites. Boven de rivieren gebeurde dat nog niet in een derde van de gevallen. Gelukkig voor Remia is saus populairder dan groente. Van de Noord-Nederlan dse kinderen doopt 95 procent graag hun frites in saus. Verklaart dat misschien het overgewicht bij kinderen?

Thee met koffiesmaakje

Het zat er natuurlijk aan te komen: na het succes van de Senseokoffiepads (en de pads van concurrenten die hierop meeliften) is het nu ook mogelijk om een kopje thee te zetten met het Senseoapparaat. Pickwick brengt vier smaken op de markt: Tempting Red, Minty Green, Early Grey en Lemon & Lime. De Pickwick T-pads, zoals de zakjes heten, horen in een speciaal door Philips ontwikkelde theepadhouder. Een kop thee is inderdaad snel en gemakkelijk gezet. Alleen: als het Senseoapparaat ook voor koffie is gebruikt, is dat te proeven, de speciale theepadhouder ten spijt. Een koffiesmaak is niet zo gemakkelijk weg te poetsen, zoals ook bekend is van thermoskannen waar koffie in heeft gezeten. Nog een nadeel: wat moet er nu gebeuren met de speciaal voor de thee aangeschafte waterkoker? Meer informatie: www.pickwicktea.com.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 18 maart 2006

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Light en lekker

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 18 maart 2006

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken