Bekijk het origineel

Jonge dieven tuk op dichte winkel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jonge dieven tuk op dichte winkel

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De sluiting van een bromfiets- en scooterbedrijf in Amsterdam-Noord blijkt een grote aantrekkingskracht te hebben op jeugdige inbrekers.

De politie timmerde de zaak twee weken geleden dicht omdat de eigenaar met scooters had geknoeid. Na het nieuws probeerden tientallen jongens tussen de 12 en de 18 jaar er in te breken en ervandoor te gaan met scooters, helmen, gereedschap en onderdelen.

De politie had de extra aandacht van jonge criminelen voorzien en nam vaker een kijkje bij de loods, waar honderden brommers staan opgeslagen. "Het pand is natuurlijk een walhalla voor tieners", aldus een politiewoordvoerder gisteren. Het extra toezicht werkte. Agenten konden bij drie verschillende inbraakpogingen twaalf tieners op heterdaad betrappen.

Bij één poging zag de politie een grote groep jongens wegrennen, maar binnen in het pand waren nog drie pubers aanwezig die agenten in de kraag konden grijpen.

De politie denkt dat nog meer jonge inbrekers een poging zullen wagen. Ze blijft de loods in de gaten houden en ook een particulier bewakingsbedrijf houdt een oogje in het zeil. "Er komen waarschijnlijk nog wel meer aanhoudingen", aldus de politiezegsman.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 maart 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Jonge dieven tuk op dichte winkel

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 maart 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken