Bekijk het origineel

Casema mogelijk te koop

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Casema mogelijk te koop

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - Kabelbedrijf Casema wordt mogelijk verkocht. Dat heeft een woordvoerder van de onderneming gisteren gezegd.

De eigenaren van het op twee na grootste kabelbedrijf van Nederland overwegen ook een fusie of herfinanciering. Een eventuele verkoop zou meer dan 2 miljard euro kunnen opleveren.

Casema heeft 1,3 miljoen abonnees, vooral in Den Haag, Utrecht, Breda en Amersfoort. Het bedrijf is in handen van de investeringsmaatschappijen Carlyle (40 procent), Providence (40 procent) en GMT Communications Partners (20 procent). Ze kochten Casema eind 2002 van France Télécom voor 665 miljoen euro.

"De eigenaren hebben ons laten weten dat ze de toekomst van Casema bekijken", zeieen woordvoerder van Case-ma. "Op een bepaald moment wil dit soort investeerders gewoon zijn winst pakken."

De eigenaren overwegen drie mogelijkheden voor Casema. Het bedrijf zou verkocht kunnen worden aan een branchegenoot. Een Amerikaanse koper zou het meest voor de hand liggen, omdat daar het meeste geld beschikbaar is voor overnames. Casema zou ook kunnen fuseren. Voor de hand liggende partijen zijn Essent en UPC.

In het derde scenario komt er een herfinanciering. Dit betekent dat enkele grootaandeelhouders afstand doen van hun belang, terwijl andere eigenaren hun belang vasthouden of zelfs vergroten. Volgens Het Financieele Dagblad, dat het nieuws rond Casema gisteren bracht, zouden de eigenaren tevens een beursgang overwegen. De woordvoerder kon dat niet bevestigen.

De verkoop zou ruim 2 miljard euro kunnen opleveren. "Dat soort bedragen klinkt me niet vreemd in de oren", aldus de zegsman. De som vertegenwoordigt elf tot twaalf keer het bedrijfsresultaat van Casema, wat volgens de woordvoerder gebruikelijke vraagprijzen zijn in de branche.

Het personeel van Casema, zo'n duizend man, is maandag op de hoogte gesteld van het voornemen van de eigenaren. Volgens de zegsman is er rustig gereageerd op de aanstaande veranderingen. "Hoewel je natuurlijk nooit weet wat een nieuwe eigenaar precies van plan is met je bedrijf."


Kabelbedrijf

- Kabelbedrijf Casema wordt mogelijk verkocht.

- De eigenaren overwegen ook een fusie of herfinanciering.

- Verkoop zou meer dan 2 miljard euro kunnen opleveren.

- Dat vertegenwoordigt elf tot twaalf keer het bedrijfsresultaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 april 2006

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Casema mogelijk te koop

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 april 2006

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken