Bekijk het origineel

Essent wil af van kabeldivisie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Essent wil af van kabeldivisie

2 minuten leestijd

ARNHEM (ANP) - Het energiebedrijf Essent wil zijn kabeldivisie Kabelcom afstoten en zich alleen richten op zijn energieactiviteiten. Dit heeft de onderneming gisteren laten weten.

Essent heeft een aantal partijen uitgenodigd een bod uit te brengen op zijn kabeltak, met 1,8 miljoen aansluitingen het op een na grootste kabelbedrijf van Nederland. Over enkele maanden wordt duidelijk of dit resulteert in een verkoop, aldus het bedrijf.

Volgens een woordvoerder is Kabelcom "te klein om te kunnen overleven in het geweld van de telecomomgeving." Hij doelde daarmee op de sterke concurrentie met bedrijven als KPN en Tele2, die tegenwoordig ook klanten werven voor televisieaansluitingen.

Andersom weten kabelbedrijven steeds meer terrein te winnen op het gebied van telefonie. Een probleem blijft echter dat zij geen landelijk dekkend netwerk hebben. Essent is bijvoorbeeld in Noord-, Oost-, en Zuid-Nederland actief. Casema heeft daardoor in het verleden wel eens gepleit voor een fusie van UPC, Essent en Casema. Essent zegt nu het "opgaan in een groter geheel" te onderzoeken.

Casema (1,3 miljoen kabelklanten) staat ook te koop. Onlangs bleek dat de huidige eigenaren, de investeringsmaatschappijen Carlyle, Providence en GMT Communications Partners, hun belangen willen veilen. Daarbij werd een opbrengst van 2 miljard euro genoemd. Ook andere investeringsmaatschappijen zouden op de belangen azen. Ook de naam van Liberty Media, eigenaar van UPC, werd genoemd. Kabelcom was vorig jaar goed voor een omzet van 433 miljoen euro op een totale omzet van 6,3 miljard euro voor Essent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juni 2006

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Essent wil af van kabeldivisie

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juni 2006

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken