Bekijk het origineel

Tien verkeersdoden in weekeinde

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tien verkeersdoden in weekeinde

Ongeval in Zuidbroek (Groningen) kost drie 13-jarige meisjes het leven

4 minuten leestijd

APELDOORN - Tijdens het pinksterweekeinde zijn tien mensen door verkeersongevallen om het leven gekomen.

- Het ernstigste ongeluk deed zich voor in het Groningse Zuidbroek, waar drie 13-jarige meisjes om het leven kwamen toen de auto waarin ze zaten uit de bocht vloog. Hun auto reed zaterdagavond met hoge snelheid in een flauwe bocht tegen een boom.

De drie meisjes uit Noordbroek, onder wie een tweeling, waren op slag dood. De 19-jarige bestuurder uit Slochteren en een 12-jarig meisje uit Noordbroek overleefden het ongeval, maar raakten zwaargewond.

De gemeente Menterwolde bracht een aantal jaren geleden de maximumsnelheid op de weg waar het ongeval gebeurde al terug van 80 naar 60 kilometer per uur. De gemeente nam die maatregel omdat op de weg een aantal zeer ernstige ongelukken was gebeurd. Volgens een gemeentewoordvoerder is het aantal ongevallen door die ingreep de afgelopen jaren tot een minimum teruggebracht.

De impact van het ongeval in het Groningse dorp is groot. De scholen waar de meisjes op zaten, organiseren de komende dagen herdenkingsbijeenkomsten. De gemeente Menterwolde regelde vanochtend op de scholen opvang voor leerlingen die daar behoefte aan hadden. Op www.condoleance.nl is een herdenkingsregister geopend voor de meisjes.

- Een ander ernstig ongeval gebeurde zaterdagochtend op de Landscheidingsw eg in Wassenaar. Daar kwamen een 42-jarige taxichauffeur en een 22-jarige passagier om het leven toen de taxi door onbekende oorzaak van de weg raakte en twee verkeerszuilen ramde. Door de botsing sloeg het voertuig over de kop. Twee andere passagiers zijn met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Alle vier de inzittenden waren afkomstig uit Leiden. De politie stelde een onderzoek in naar de precieze toedracht.

- Een 33-jarige vrouw uit het Limburgse Schinveld kwam zondagochtend om het leven door een verkeersongeval in Sittard. De vrouw verloor de macht over het stuur, waarbij de auto over de kop sloeg en in een greppel belandde. De vrouw overleed korte tijd later.

- In Oude Pekela kwam zondagavond een 45-jarige motorrijder uit Nieuwe Pekela om het leven. Het slachtoffer kwam op een rotonde op de N972 in botsing met een auto en overleed ter plekke.

- Een 19-jarige inwoner uit het Friese Boyl verongelukte gistermorgen vroeg. De man reed alleen in een auto over de Boylerweg, vanuit Noordwolde in de richting van Boyl. Waarschijnlijk is hij de macht over het stuur kwijtgeraakt, waarna hij in botsing kwam met twee bomen. Het slachtoffer was op slag dood.

- Een 91-jarige fietser overleed gistermiddag aan de gevolgen van een verkeersongeluk in Uden. De fietser verleende geen voorrang aan een 23-jarige automobilist die hem tegemoetkwam. Door de aanrijding kwam de man ten val. Hij werd met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht en is daar in de loop van de middag overleden.

- Bij een ongeval op de N279 tussen het Limburgse Meijel en Brabantse Asten is maandagavond een man uit Meijel om het leven gekomen. Het slachtoffer vergat voorrang te verlenen. De man overleed ter plaatse, zijn 78-jarige bijrijdster is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Helmond.

- Naast de dodelijke ongevallen hadden in het pinksterweekeinde ook diverse ongevallen plaats waarbij alleen gewonden vielen of alleen schade viel te betreuren. Zo raakten vrijdagavond in Harskamp drie mensen gewond bij een botsing tussen twee auto's. De slachtoffers, twee mannen van 19 en 22 jaar en een 22-jarige vrouw, allen uit Harskamp, zijn naar ziekenhuizen gebracht in Ede en Utrecht.

- In Terneuzen crashte zondag op de Westerscheldetunnelweg een 44-jarige Belgische automobilist bij een opmerkelijke manoeuvre. Hij verleende een overstekende meeuw voorrang, zo maakte de politie bekend.

De vrouw en dochter van de Belgische chauffeur zijn met nek- en hoofdklachten afgevoerd. De auto raakte zwaar beschadigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juni 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Tien verkeersdoden in weekeinde

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juni 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken