Bekijk het origineel

Almere wil schade verhalen op bouwer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Almere wil schade verhalen op bouwer

3 minuten leestijd

ALMERE - De bouw van de bibliotheek in het nieuwe Almeerse stadshart loopt vertraging op. De gemeente wil die kosten verhalen op aannemer Heijmans. Dat verklaarde de gemeente gisteren. Het gaat om een bedrag van circa 1,5 miljoen euro.

Alphen gewaarschuwd

voor wantoestanden

ALPHEN AAN DEN RIJN - Burgemeester Schoof van Alphen aan den Rijn heeft omwonenden van van de Kennedylaan per brief gewaarschuwd voor mogelijke wantoestanden rondom het WK voetbal. Op die plek gebeurden vaak ongeregeldheden na winst van het Nederlands elftal.

Amsterdam vreest

verkeerschaos rond A4

AMSTERDAM - Wegwerkzaamheden aan de snelwegen A4 en A10-zuid bij Amsterdam zullen deze zomer tot chaotische verkeerstaferelen leiden. Dat zei stadsregisseur P. Polderman. De snelwegen worden vanaf 21 juli vijf weken lang onderworpen aan groot onderhoud.

Tientallen bonnen bij

controle sluiproute

BENNEKOM - De politie heeft donderdag bij een snelheidscontrole op de Maanderdijk en de Dijkgraaf in Bennekom tientallen boetes uitgedeeld. De wegen vormen een sluiproute tussen Ede en Veenendaal.

Engelsman (99)

rijdt in sloot

DE LUTTE - Een 99-jarige automobilist uit het Engelse Wallasey raakte gistermiddag, rijdend over de A1 bij De Lutte, van de weg en belandde in de sloot. Mogelijk is de man onwel geworden. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

Meisje (15) overlijdt

na verkeersongeval

HOOFDDORP - Een 15-jarig meisje uit Hoofddorp is donderdag in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen die ze een dag eerder opliep bij een verkeersongeval. Een bus reed het meisje woensdag aan op het Klaterbos in Hoofddorp. De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk.

Kamper jongens (15)

halen invalide uit sloot

KAMPEN - Twee 15-jarige jongens uit Kampen hebben donderdag een invalide bejaarde man uit een sloot gehaald op de Buitenbroeksweg in hun woonplaats. De man raakte te water met zijn invalidenwagen. De twee jongens sprongen hem na en hielpen hem op de kant.

Opheusdenaar

meldt mishandeling

OPHEUSDEN - Een 51-jarige man uit Opheusden heeft zich donderdagmiddag gemeld bij de politie in Kesteren gemeld na mishandeling van een 67-jarige man op de Lijsterstraat in Opheusden. Hij is daarop aangehouden.

Rijnwoude wil fuseren

met buurtgemeenten

RIJNWOUDE - Rijnwoude laat de wens tot zelfstandigheid los en kiest voor een fusie met buurgemeenten Boskoop en Zoeterwoude. Dat stelt het college op 5 juli aan de raad voor. Rijnwoude wil zo bepaalde ontwikkelingen het hoofd kunnen bieden.

Urkers beboet

na racen met motor

ROUVEEN - Drie motorrijders uit Urk hebben donderdagavond hun rijbewijs in moeten leveren. Ze reden over de N377 bij Lichtmis, waarbij ze 170 kilometer per uur reden waar slechts 80 is toegestaan.

Vrachtwagenchauffeur

komt om bij ongeval

UTRECHT - Op de verbindingsweg tussen de A12 en de A27 bij Utrecht is gisteren rond 12.00 uur een 41-jarige vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. De Soestenaar raakte met een wagen met tuinafval in een bocht van de weg, schoot tegen de vangrail en sloeg over de kop. Hij was op slag dood.

Brand in moskee

Vlaardingen

VLAARDINGEN - In een gebouw aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen met op de eerste verdieping een Turks gebedshuis heeft gisteravond een brand gewoed. Volgens de politie heeft de moskee rook- en waterschade. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 juni 2006

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Almere wil schade verhalen op bouwer

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 juni 2006

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken