Bekijk het origineel

Siepel leidt fractie CU in Flevoland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Siepel leidt fractie CU in Flevoland

3 minuten leestijd

ALMERE - R. Siepel (34) uit Almere is de nieuwe fractievoorzitter van de fractie van de ChristenUnie in de Provinciale Staten van Flevoland. Dat is gisteren bekendgemaakt. Hij volgt daarmee T. van Daalen op, die vanwege zijn benoeming tot wethouder in Zeewolde het Statenlidmaatschap heeft neergelegd. Siepel is sinds maart 2003 lid van Provinciale Staten van Flevoland.

Man uit Deventer

krijgt kopstoot

APELDOORN - Een 27-jarige automobilist uit Deventer heeft gisteren aangifte gedaan van mishandeling in Apeldoorn. De man werd door een andere automobilist afgesneden en sprak hem erop aan toen beiden moesten stoppen bij verkeerslichten bij de Anklaarseweg. De bestuurder uit Barchem stapte daarbij uit zijn auto en gaf de man uit Deventer een kopstoot. De politie heeft de zaak in onderzoek, zo deelde een woordvoerder gisteren mee.

Topjaar voor

uilen in Drenthe

ASSEN - Het gaat goed met de kerkuilen in Drenthe. Vergeleken met 2004 steeg het aantal broedparen vorig jaar met 40 procent. De kerkuilenwerkgroep telde 359 broedparen en 1238 jonge uilen. Dit jaar zijn er overigens wel minder broedparen en dus ook minder jonge uilen, omdat er door het koude voorjaar veel minder veldmuizen zijn. Landelijk steeg het aantal broedende paartjes met 17 procent.

Vader vast na

mishandeling zoon

EDE - De politie heeft woensdagmiddag een 48-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 18-jarige zoon. Ook de vriendin van de zoon, een 16-jarig meisje, zou bij de ruzie klappen hebben gekregen. Tijdens de vechtpartij tussen vader en zoon waarschuwde het meisje de politie. Die hield even later de man aan. Hij is in verzekering gesteld, zo deelde een woordvoerder van de politie gisteren mee.

Drugshandelaars in

Gameren opgepakt

GAMEREN - Twee mannen uit Hoek van Holland zijn woensdagavond door de politie in Gameren aangehouden nadat drugs in hun auto werd gevonden. De mannen hielden zich op in de omgeving van enkele kassen en gedroegen zich verdacht, aldus een politiewoordvoerder. De mannen zijn een 22 en 28 jaar oud.

Hennepkwekerij in

Heerenveen opgerold

HEERENVEEN - De politie heeft in een leegstaand gebouw aan de Industrieweg in Heerenveen een van de grootste hennepkwekerijen opgerold die ooit in Friesland zijn ontdekt. Dat is gisteren meegedeeld. In twee ruimtes op de benedenverdieping werden 12.000 planten aangetroffen. De politie is de hele dag in touw geweest om de planten te vernietigen en de professionele apparatuur te verwijderen.

Jongen uit Heteren

vast na mishandeling

HETEREN - Een 16-jarige jongen uit Heteren is woensdagmiddag aangehouden wegens bedreiging en mishandeling van een 15-jarige plaatsgenoot. De knaap zou bij een ruzie met een mes hebben gegooid naar de jongen. Ook trapte hij een deur in en richtte hij vernielingen aan in de woning van de 15-jarige, waar hij met enkele vrienden verbleef, aldus een politiewoordvoerder.

Brand verwoest

huis in Nieuweroord

NIEUWEROORD - Een woning aan de Hoogeveensche Vaart in Nieuweroord is gisteren door brand verwoest. De 48-jarige bewoner was niet thuis. Buren ontdekten de brand en alarmeerden de brandweer. Van de inboedel is niets gered. De technische recherche probeert de oorzaak te achterhalen.

Snorfietser komt

om bij ongeval

UTRECHT - Een snorfietser is gistermiddag in Utrecht overleden aan de gevolgen van een ongeval. Dat heeft de politie gemeld. De man, van wie de identiteit nog niet bekend is gemaakt, was in het stadsdeel Leidsche Rijn aangereden door een automobiliste, die hem volgens de politie geen voorrang gaf. Het slachtoffer werd naar het Universitair Medisch Centrum gebracht, waar hij enkele uren later overleed.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juni 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Siepel leidt fractie CU in Flevoland

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juni 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken