Bekijk het origineel

Extra geld voor Groene Hart

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Extra geld voor Groene Hart

3 minuten leestijd

DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland trekt een bedrag van 400.000 euro uit om het natuurlandschap in het Groene Hart te verbeteren. Het bedrag wordt verdeeld over elf projecten die door de stichting Landschapsbeheer Zuid-Holland zijn uitgekozen. De totale kosten voor de uitvoering van de elf projecten bedragen 1,2 miljoen euro.

Strandwachten Veere

krijgen digitale pieper

DOMBURG - De hoofdstrandwachten in de gemeente Veere krijgen volgende week een digitale pieper waarmee zij snel kunnen optreden bij calamiteiten. Door de invoering van het nieuwe communicatiesysteem C2000 voor politie, brandweer en ambulancediensten werden de zes hoofdstrandposten niet meer direct gealarmeerd bij ongevallen op het strand.

Vrouw uit Dordrecht

licht verwarde man op

DORDRECHT - De politie heeft gisteren een 38-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden wegens oplichting. Zij zou een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats 18.000 euro afhandig hebben gemaakt. Het slachtoffer is in de war en leeft van een uitkering, aldus een politiewoordvoerder. De vrouw maakte de man wijs dat zij kon zorgen voor zijn emigratie naar de Verenigde Staten.

Dordtenaar slaat

dochter met vaas

DORDRECHT - De politie heeft woensdagmiddag een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden in zijn woning aan de Jacob van Lennepstraat. De man kreeg het aan de stok met zijn 18-jarige dochter. Hij vond dat ze te brutaal was en sloeg haar met een glazen vaas op het hoofd. De dochter deed aangifte van mishandeling.

Camera betrapt man

uit Gorkum op diefstal

GELDERMALSEN - Een 25-jarige man uit Gorinchem is gisteren aangehouden voor de verduistering van een aantal navigatiesystemen uit een distributiecentrum in Geldermalsen. De diefstal werd vastgelegd op de camera. De beelden maakten duidelijk dat de man er met acht setjes vandoor probeerde te gaan. Een medewerker van de beveiligingsdienst hield de man aan en droeg hem over aan de politie.

Leimuiden uur lang

zonder stroom

LEIMUIDEN - Door een kabelbreuk in het elektriciteitsnet hebben bijna alle inwoners van Leimuiden in de nacht van woensdag op donderdag ruim een uur zonder stroom gezeten.

De eerste meldingen kwamen rond 23.45 uur binnen. Om 01.00 uur hadden medewerkers van Nuon de breuk in de buurt van de Burgemeester Bakhuizenlaan gerepareerd.

Zwemmer overlijdt

in Maassluis

MAASSLUIS - Een zwemmer is gisteravond in zwembad De Dolfijn in Maassluis onwel geworden en overleden. Over de identiteit van het slachtoffer was gisteren nog niets bekend. De man verloor tijdens het zwemmen het bewustzijn en zonk naar de bodem. Mensen die dit zagen gebeuren, sprongen hem achterna en trokken hem op de kant. Reanimatie door het zwembadpersoneel baatte niet, aldus een politiewoordvoerder.

Tweetal vast wegens

diefstal dure auto's

MIDDELBURG - Een 30-jarige man uit Aalburg en een 37-jarige Utrechter zijn de afgelopen week aangehouden op verdenking van woninginbraken en autodiefstallen. De twee hadden het daarbij vooral voorzien op Mercedessen. De auto's werden ontvreemd vanaf parkeerterreinen en vakantieparken op Schouwen-Duiveland. Beide verdachten zijn voorgeleid en blijven nog zeker twee weken in voorlopige hechtenis. De politie Zeeland sluit meer aanhoudingen niet uit.

Kat aangetroffen met

gevilde achterpoot

ZWIJNDRECHT - De politie is op zoek naar de dader van de mishandeling van een kat uit Zwijndrecht, waarbij een van de achterpoten van het dier volledig was gevild. De kat moest worden afgemaakt. Gisteren deed de eigenaar aangifte, aldus een politiewoordvoerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juni 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Extra geld voor Groene Hart

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juni 2006

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken