Bekijk het origineel

Afghaans conflict eist velen het leven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Afghaans conflict eist velen het leven

2 minuten leestijd

KABUL (ANP) - Britse en Afghaanse troepen hebben gisteren negentien talibanstrijders gedood bij gevechten in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan. Dat heeft de plaatsvervangend gouverneur van Helmand laten weten.

De Britten en Afghanen vielen dorpen nabij de provinciehoofdstad Lashkar Gah aan waar de talibanstrijders zich schuilhielden. Zeventien opstandelingen, onder wie twee Pakistanen, zijn opgepakt, aldus ondergouverneur Amir Mohammed Akhundzada.

In Helmand en andere provincies in het zuiden is de internationale troepenmacht onder leiding van de Amerikanen al een paar maanden bezig met een groot offensief tegen de taliban. Bij de acties zijn al veel burgers omgekomen.

Bij een aanval van de taliban gisteren op een politiepost in de oostelijke provincie Ghazni kwamen drie Afghaanse politiemannen om het leven. Drie agenten werden ontvoerd, meldde de politie.

In de provincie Khost langs de grens met Pakistan kwam een Afghaan om het leven bij een bomaanslag op een autoweg. Volgens de politie raakten drie mensen gewond. Het is onbekend of de slachtoffers burgers waren of voor het leger of de politie werkten.

Twee Canadese militairen kwamen zaterdag om het leven door een zelfmoordaanslag met een bomauto. Acht andere Canadese militairen raakten gewond. De bomauto ramde het konvooi van de militairen. De aanslag kostte ook zeker één burger het leven. Een uur na de ontploffing blies een zelfmoorddader zich op ongeveer dezelfde plaats op, waardoor nog eens 5 Afghaanse burgers omkwamen en 27 mensen gewond raakten.

De taliban hebben de verantwoordelijkheid voor beide aanslagen opgeëist. Deze extremistische moslimorganisatie had tot 2001 in Afghanistan de macht in handen, maar werd aan het einde van dat jaar door buitenlandse troepen verdreven naar het zuiden en oosten van het land.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 juli 2006

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Afghaans conflict eist velen het leven

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 juli 2006

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken