Bekijk het origineel

Demonstrant verft deuren rechtbank

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Demonstrant verft deuren rechtbank

3 minuten leestijd

ASSEN - Een in Emmen wonende man heeft gisteren de deuren van de rechtbank in Assen paars geverfd. Hij voert al jaren strijd voor een betere omgangsregeling met zijn kinderen die hij sinds drie jaar niet meer heeft gezien. Na het schilderen van de deuren bleef hij met een vlag voor het gebouw staan. De man, die door de politie werd aangehouden, kreeg een boete van 130 euro. Ook moet hij de schade aan de deuren vergoeden.

Nijmegenaar (24) komt

om bij verkeersongeval

HAPS - Een 24-jarige automobilist uit Nijmegen is dinsdagmiddag bij een verkeersongeval op de Sint Hubertseweg in het Noord-Brabantse Haps om het leven gekomen. In een bocht verloor hij de controle over de auto en kwam frontaal in botsing met een vrachtwagen. De Nijmegenaar werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis en overleed kort daarna aan zijn verwondingen. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Brand verwoest deel

hal Hardinxveld

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een uitslaande brand heeft gisternacht een deel van een loods van een meubelbedrijf en een bovenwoning aan de Houtschelf in Hardinxveld-Giessendam verwoest. De brand ontstond in een caravan die naast de loods stond. De brandweerkorpsen van Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Dordrecht werden ingezet. Rond middernacht werd het sein brand meester gegeven.

Meisje (16) overlijdt bij

verkeersongeval

HELLEVOETSLUIS - Een 16-jarig meisje uit Hellevoetsluis is gisterochtend in haar woonplaats omgekomen na een aanrijding met een vuilniswagen. De 19-jarige bestuurster van de auto waarin het slachtoffer zat, eveneens afkomstig uit Hellevoetsluis, raakte zwaargewond. Een politiewoordvoerster kon gistermiddag de exacte toedracht nog niet toelichten.

Drenthe telt meeste

besmette teken

HOOGEVEEN - Drenthe staat boven aan het lijstje van provincies met het grootste aantal teken dat besmet is met de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Dat blijkt uit een eerste onderzoek door vrijwilligers van de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN) in Hoogeveen, Ruinen en Gieten. Het onderzoek is opgezet door de Wageningen Universiteit.

Man (22) overlijdt bij

ongeval Laag Soeren

LAAG SOEREN - Een 22-jarige man uit Doesburg is gistermorgen om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval op de Kanaalweg in Laag Soeren. Door nog onbekende oorzaak kwam de auto in het Apeldoorns Kanaal terecht. Toegesnelde hulpdiensten wisten hem op het droge te halen, maar pogingen tot reanimatie mochten niet baten.

Politie Lunteren stuit

op partij drugs

LUNTEREN - De politie heeft maandag in een schuur in Lunteren een partij drugs van ruim 75 kilo in beslag genomen. De politie stuitte op de hasj na een anonieme tip. Bij het onderzoek dat daarop volgde, werd een 29-jarige vrouw aangehouden. Zij is na het afleggen van een verklaring weer vrijgelaten.

Dode door ongeval

in Rockanje

ROCKANJE - Een vuilniswagen is gisteravond in de Dorpsstraat in het Zuid-Hollandse Rockanje tegen vijf geparkeerde auto's gereden. De chauffeur raakte vermoedelijk achter het stuur onwel. Hij overleed korte tijd later in een ziekenhuis. Verder raakte niemand gewond. Dat heeft een woordvoerster van de politie Rotterdam-Rijnmond gezegd.

Lagere snelheid spoor

Zwammerdam blijft

ZWAMMERDAM - De enkele weken geleden opgelegde maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op het spoortraject van Alphen aan den Rijn naar Bodegraven zal voorlopig gehandhaafd blijven. De snelheidsbeperking werd opgelegd na de ontsporing van een trein eind juni bij Zwammerdam. Het onderzoek naar de oorzaak daarvan is nog in volle gang. Wanneer het onderzoek is afgerond, is volgens een woordvoerster van de Spoorwegen nog niet bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 augustus 2006

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Demonstrant verft deuren rechtbank

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 augustus 2006

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken