Bekijk het origineel

NS zien aantal reizigers fors groeien

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

NS zien aantal reizigers fors groeien

3 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - De NS hebben het aantal klanten in het eerste halfjaar van 2006 fors zien groeien. In vergelijking met de eerste zes maanden van 2005 pakte binnen Nederland 7 procent meer reizigers de trein om op hun bestemming te komen. De internationale poot van de spoorwegonderneming presteerde nog beter. Daar groeide het aantal klanten met ruim 14 procent.

Verlies voor Ford

dubbel zo groot

NEW YORK (RD) - De Amerikaanse autoproducent Ford heeft het verlies over het tweede kwartaal dat eerder was gemeld, gisteren gecorrigeerd. In plaats van 123 miljoen dollar (ruim 100 miljoen euro) blijkt het verlies 254 miljoen dollar (ruim 200 miljoen euro) te zijn. Volgens woordvoerder Tom Hoyt viel de berekening van pensioenverplichtingen tegen. Verder boekte de Fords Premier Auto Group slechtere resultaten dan gedacht. In de ze groep zijn merken zoals Jaguar, Volvo en Land Rover ondergebracht.

Topman Faurecia weg

wegens fraudezaak

PARIJS (ANP) - Topman Pierre Lévi van de Franse toeleverancier aan de auto-industrie Faurecia heeft zijn functie neergelegd. Dat liet Faurecia gisteren weten. Al enige tijd wordt het Franse concern ervan verdacht steekpenningen te hebben betaald in ruil voor opdrachten. Hooggeplaatste werknemers bij de Duitse autoconcerns Volkswagen (VW) en dochter Audi zouden ten minste acht jaar lang jaarlijks 600.000 tot 800.000 euro hebben ontvangen van Faurecia.

Garmin verwacht

meer winst

OLATHE (ANP) - De Amerikaanse producent van navigatieapparatuur Garmin, een concurrent van het Nederlandse TomTom, heeft de winst- en omzetverwachting voor dit jaar verhoogd. Het bedrijf presenteerde gisteren sterke resultaten over het afgelopen kwartaal. Het aandeel TomTom ging daarop in Amsterdam met 3,4 procent omhoog. De nettowinst van Garmin steeg in het tweede kwartaal tot 123,3 miljoen dollar (ongeveer 101 miljoen euro) van 74,2 miljoen dollar (ruim 60 miljoen euro) in dezelfde periode vorig jaar.

Essent Kabelcom naar

eigenaars Casema

ARNHEM (ANP) - Nutsbedrijf Essent heeft vandaag bevestigd dat het zijn kabeldivisie verkoopt aan de Britse investeerders Cinven en Warburg Pincus. De twee investeringsmaatschappijen betalen 2,6 miljard euro voor Essent Kabelcom. De Britten zullen de aankoop combineren met Casema en Multikabel, waarvan zij ook eigenaar zijn. De nieuwe combinatie wordt het grootste kabelbedrijf van Nederland met 3,3 miljoen klanten. De overname van Essent Kabelcom moet nog wel worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten.

Munich Re maakt

fors meer winst

MÜNCHEN (ANP/RTR) - De Duitse herverzekeraar Munich Re heeft een goed tweede kwartaal achter de rug met meer dan een verzesvoudiging van de winst. Het nettoresultaat kwam uit op 1,15 miljard euro, tegen 185 miljoen euro een jaar eerder.

SHV verkoopt

recyclingbedrijf

UTRECHT (ANP) - SHV Holdings, het bedrijf van de familie Fentener van Vlissingen, verkoopt het bedrijfsonderdeel TSR Recycling aan een consortium van ondernemingen. TSR Recycling is actief in Nederland, Duitsland en Tsjechië. Het bedrijf telt ongeveer 1500 medewerkers, die samen een omzet boeken van 1,7 miljard euro. Dat maakte SHV Holdings gisteren bekend. De kopers zijn het Duitse Remondis, dat 60 procent van de aandelen koopt, Cronimet met 20 procent en Alfa Acciai met ook 20 procent.

"KPN geïnteresseerd in

Duitse internettak"

DEN HAAG (ANP) - Telecombedrijf KPN heeft interesse in de overname van de Duitse internettak van het Amerikaanse bedrijf AOL, een dochter van mediabedrijf Time Warner. Dat meldde persbureau Reuters gisteren op basis van anonieme bronnen. Behalve KPN zouden ook de telecombedrijven Versatel, freenet.de, United Internet en Telecom Italia interesse hebben. De partijen kunnen tot halverwege deze maand hun biedingen uitbrengen, aldus Reuters.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 augustus 2006

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

NS zien aantal reizigers fors groeien

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 augustus 2006

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken