Bekijk het origineel

Overname stuwt omzet Galapagos

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Overname stuwt omzet Galapagos

3 minuten leestijd

LEIDEN/MECHELEN (ANP) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft de omzet in het afgelopen halfjaar flink opgevoerd dankzij het vorig jaar overgenomen Britse Biofocus. De inkomsten stegen van 2,2 miljoen vorig jaar in de eerste helft tot bijna 11 miljoen euro. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die vandaag zijn gepubliceerd. Het nettoverlies liep op tot 5,5 miljoen, veroorzaakt door gestegen kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

AOL schrapt

5000 banen

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse internetbedrijf AOL schrapt 5000 banen. Dat liet de dochteronderneming van mediabedrijf Time Warner gisteren weten. AOL is bezig met een herstructurering, waarbij Europese onderdelen in de verkoop zijn gezet. De banen vervallen in de komende zes maanden, zo liet de topman van het bedrijf Jon Miller weten.

Meeste reisbureaus

Kras sluiten deuren

AMMERZODEN (ANP) - De winkels van Kras Stervakanties worden bijna allemaal gesloten. Het rendement van de reisbureaus is te laag. Dat heeft TUI Nederland, de eigenaar van Kras, gisteren laten weten. Veel klanten slaan het reisbureau over en boeken hun Krasvakantie rechtstreeks via internet. Verspreid over Nederland heeft het merk nu negentien winkels.

Wehkamp besteedt

callcenter uit

ZWOLLE (ANP) - Wehkamp in Zwolle heeft besloten haar callcenter voor het einde van dit jaar bij een "strategische partner" onder te brengen. De 300 grotendeels parttime medewerkers verhuizen mee, zo bevestigde de directie van het thuiswinkelbedrijf gisteren. De belangrijkste is de enorme opmars van de internetverkoop.

Essent Kabelcom naar

eigenaren Casema

ARNHEM (ANP) - Nutsbedrijf Essent heeft gisteren bevestigd dat het zijn kabeldivisie verkoopt aan de Britse investeerders Cinven en Warburg Pincus. De twee investeringsmaatschappijen betalen 2,6 miljard euro voor Essent Kabelcom. De Britten zullen de aankoop combineren met Casema en Multikabel, waarvan zij ook eigenaar zijn. De nieuwe combinatie wordt het grootste kabelbedrijf van Nederland met 3,3 miljoen klanten.

"Kwaliteit geraspte

kaas kan beter"

DEN HAAG (ANP) - De kwaliteit van geraspte kaas laat soms te wensen over. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder twintig merken. De resultaten werden vandaag gepubliceerd in de Gezondgids van de bond. De kaas werd onderzocht op schimmels, gisten en enterobacteriƫn. In acht gevallen bevatte de kaas veel gist.

Hogere winst voor

British Airways

LONDEN (ANP) - De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways heeft de winst in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar met 20 procent zien stijgen. Er was volgens het bedrijf een sterkere vraag naar businessclassstoelen, zo blijkt uit een toelichting op de cijfers. De operationele winst kwam in de periode april-juni uit op 211 miljoen pond (311 miljoen euro), tegen 176 miljoen pond in dezelfde periode vorig jaar.

Groei verwacht in

it-dienstverlening India

BANGALORE (ANP) - Het aandeel van India in de it-dienstverlening kan de komende jaren meer dan verdubbelen. Dat blijkt uit een studie die een Indiaas verbond van softwarebedrijven gisteren naar buiten heeft gebracht. India heeft nu nog een bescheiden aandeel in de wereldwijde it-dienstverlening van 12 procent. Dat percentage kan in 2020 zijn gegroeid naar 30, wat zo'n 30 miljard euro oplevert.

Winststijging

voor Swiss Re

ZÜRICH (ANP) - De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re heeft in het eerste halfjaar netto 1,57 miljard Zwitserse frank (1,02 miljard euro) verdiend. Dat is een stijging van 16 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het winstcijfer is iets hoger dan analisten hadden verwacht. Swiss Re haalde meer geld binnen door premies te verhogen in gebieden waar orkanen kunnen ontstaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 augustus 2006

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Overname stuwt omzet Galapagos

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 augustus 2006

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken