Bekijk het origineel

Veel doden bij geweld Afghanistan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Veel doden bij geweld Afghanistan

2 minuten leestijd

KABUL - Gewapende mannen hebben een politiepost in de Afghaanse hoofdstad Kabul aangevallen. Bij een schietpartij met de politie, die een uur duurde, werd een van de twaalf aanvallers gedood. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De aanval op de post in Qalai Haydar Khan, aan de westelijke rand van de stad, werd gisteravond uitgevoerd. Zulke aanvallen zijn zeldzaam in Kabul, omdat in de hoofdstad duizenden buitenlandse soldaten toezien op de veiligheid. De politie zei dat de aanvallers taliban waren, maar volgens een NAVO-woordvoerder kunnen het net zo goed smokkelaars zijn geweest.

Gisteren zijn bij een zelfmoordaanslag op een drukke markt in het district Panjwayi in de Zuid-Afghaanse provincie Kandahar zeker 21 doden en 13 gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn kinderen.

In de Zuid-Afghaanse provincie Kandahar zijn drie NAVO-militairen gedood in een hinderlaag van de radicaalislamitische taliban. Het Canadese ministerie van Defensie liet gisteren weten dat het drietal uit Canada afkomstig was. Zes militairen raakten gewond, maar ze verkeren niet in levensgevaar. De opstandelingen vuurden vanuit een school granaten op de militairen af.

Eerder kwam gisteren bij een bomaanslag op een NAVO-patrouille in de stad Kandahar ook al een Canadese NAVO-militair om het leven. Een andere Canadees raakte gewond bij de aanslag, die werd gepleegd met een langs de kant van de weg verstopte bom. Drie uur later werd op dezelfde plek een andere NAVO-patrouille doelwit van een bomaanslag. Daarbij raakten nog eens drie Canadese militairen gewond, maakte een NAVO-woordvoerder bekend. Sinds de NAVO afgelopen maandag het bevel in Zuid-Afghanistan overnam van de door de Amerikanen geleide coalitie zijn nu zeven NAVO-militairen gedood.

In de provincie Helmand, eveneens in het zuiden, vielen Afghaanse politietroepen gisteren met luchtsteun van de NAVO talibanstrijders aan. Tien strijders werden gedood en de politietroepen waren nog in gevecht met strijders die de doden probeerden te bergen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 augustus 2006

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Veel doden bij geweld Afghanistan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 augustus 2006

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken