Bekijk het origineel

Hallo

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hallo

3 minuten leestijd

Blauw-witte spandoeken laten weten dat de scholen weer begonnen zijn. De zomervakantie zit erop. In mijn keukenraam staat een wollig schaap naar buiten te kijken. Het souvenir van onze kleuter; zelfgemaakt van de schapenwol die hij opraapte bij de schaapskooi. Zijn broer loopt met een koord om zijn nek. Aan dat koord bungelt een pen met de afbeelding van een Drentse naamgenoot. En een schattig blauw vogeltje, gekocht bij de pottenbakker die we bezochten, staat naast het bed van zijn andere broer. Dat is zíjn aandenken aan de vakantie. Die veel te vlug om is.

Op de eerste schooldag blijft het verdacht lang stil op de slaapkamers van de jongens. Zouden de heren echt nog slapen? Ik kan het bijna niet geloven. Eerst maar 's binnenlopen bij de kamer met het stapelbed. Alles lijkt in diepe rust. Ik schuif de gordijnen open en roep: "Goeiemorgen, jongens! Komen jullie eruit? Het is tijd. De school wacht op jullie."

Uit het onderste bed klinkt gemompel. Ik zie een paar tenen onder het dekbed vandaan komen. Zucht! Nou ja, het is misschien ook wel leuk. Nummer één pakt z'n kleren bij elkaar en verdwijnt in de douche.

Zoonlief in het bovenste bed draait zich kreunend nog eens om. "Kan het niet wat zachter ma? Ik sliep net zo lekker! Naar school? O ja, da's waar ook." En nummer twee gaat zich aankleden.

Nu de jongste spruit. Ik sla voorzichtig zijn dekbed terug. Vliegensvlug trekt hij het weer over zich heen. "Ik slaap nog. Dat zie je toch wel?" Meneer heeft helemaal geen zin om naar school te gaan. Dat belooft wat, zo meteen.

Ik zie het al voor me. Hoe krijg ik een tegenstribbelende, zich aan mijn rok vastklampende kleuter met goed fatsoen op zijn stoel in de klas?

Iedereen heeft zich in zijn kleren gehesen. We kunnen eten. Aan tafel doen de broers hun uiterste best om te vertellen hoe leuk school is. Ze zouden zelf nog wel in een kleuterklas willen zitten! Wat een makkie is dat. Jammer dat ze dat toen niet zo in de gaten hadden. Het helpt! Zonder al te veel heisa gaat ook mijn jongste zoon weer naar school.

Sommige puzzelaars zijn naar een andere school gegaan. En hebben daarom niet zo veel tijd meer om te puzzelen. Jammer, maar ik snap het. Als ze maar tijd blijven houden om in hun Bijbel te lezen, neem ik met een gerust hart afscheid van Elsbeth, Evelien en Grietje. Hun plaatsen worden ingenomen door Dirko, Evert-Jan, Huib, Nannèt en Sem. Welkom!

Annemarie (gefeliciteerd), Gerdien, Joëlle, Josina en Rianne (let maar eens op, het komt goed) schreven een briefje en Bart, Elizabeth, Herman, Marinus en Nelleke versierden hun oplossing. Bedankt. Verder nog een berichtje voor alle puzzelaars: elke laatste zaterdag van de maand kun je zien of je 200 of 400 punten hebt. Verder is het geduld hebben. Tot volgende week en groetjes van

Tante Diecke

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 september 2006

Reformatorisch Dagblad | 39 Pagina's

Hallo

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 september 2006

Reformatorisch Dagblad | 39 Pagina's

PDF Bekijken