Bekijk het origineel

Woede over belagen personeel ambulance

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Woede over belagen personeel ambulance

2 minuten leestijd

VLAARDINGEN - In ambulancekringen is verontwaardigd gereageerd op een incident in Vlaardingen waarbij ziekenbroeders werden belaagd.

In een uitgaansgebied in Vlaardingen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee agenten lichtgewond geraakt, nadat ambulancebroeders hulp van de politie hadden ingeroepen omdat ze zich bedreigd voelden.

Het ambulancepersoneel was toegesneld om een mogelijk bewusteloze man te helpen aan de Westhavenkade. De man zou gewond zijn geraakt door een vechtpartij.

Om nog onbekende redenen dreven boze omstanders de broeders in het nauw en vernielden ze de ruiten van hun ambulance. Toen politiemannen te hulp kwamen, keerde een menigte van ongeveer 250 personen zich tegen hen.

De politie heeft twee mannen van 20 en 21 jaar uit Vlaardingen en Schipluiden aangehouden wegens het niet voldoen aan bevel of vordering. Het opstootje begon even na middernacht.

Agressiviteit tegen ambulancepersoneel en andere hulpverleners moet hard worden aangepakt. "De maat is vol", zei directeur Koos Reumer van de brancheorganisatie AmbulanceZorg Nederland vanmorgen in reactie op het incident dit weekeinde in Vlaardingen.

AmbulanceZorg Nederland roept de politiek op werk te maken van een actief vervolgingsbeleid. "Dat betekent snelle en adequate vervolging. Daar horen ook zwaardere straffen bij. Agressiviteit tegen hulpverleners is niet te tolereren", aldus Reumer.

Vakbond CNV Publieke Zaken wil dat ambulancemedewerkers desnoods onder begeleiding van politie de weg op gaan. Zeker 's nachts als ze halsoverkop naar risicogebieden worden gestuurd.

De politie wil ambulancebroeders absoluut niet in de kou laten staan, reageert Cees den Bakker van het Nederlands Politie Instituut op dat idee, maar het structureel meesturen van een surveillancewagen met elke klus van de verpleegkundigen is niet haalbaar.

Geweld tegen ambulancebroeders moet volgens de FNV-bonden Abvakabo en Bondgenoten breed worden aangepakt. Om agressie in te dammen wil zowel de FNV-bond in de publieke sector als Bondgenoten met alle betrokkenen om tafel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Woede over belagen personeel ambulance

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken