Bekijk het origineel

Nog tienduizenden Pakistanen dakloos

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nog tienduizenden Pakistanen dakloos

3 minuten leestijd

LONDEN (ANP/AFP) - Tienduizenden overlevenden van de aardbeving die in oktober vorig jaar Pakistan trof, wonen nog altijd in tenten en hutten. Dat hebben Britse hulporganisaties vandaag gemeld. Volgens Oxfam wonen meer dan 40.000 mensen in vluchtelingenkampen in het Pakistaanse deel van Kasjmir en de noordwestelijke regio, de gebieden die het hardst werden getroffen door de aardbeving.

Weer oliewerkers Nigeria ontvoerd

PORT HARCOURT (AP) - Tussen de vier en de zeven buitenlandse oliewerkers zijn gisteren in Zuid-Nigeria ontvoerd. Dat hebben Nigeriaanse functionarissen gezegd op voorwaarde van anonimiteit. Ze verstrekten geen details. Van de 25 op maandag ontvoerde oliearbeiders werden er gisteren 9 vrijgelaten. Ongeveer zeventig rebellen vielen maandag in het zuiden van Nigeria een schepenkonvooi van de oliemaatschappij Royal Dutch Shell aan dat door militairen werd beschermd.

Verdachte aanslag Mumbai gearresteerd

NEW DELHI (AP) - De hoofdverdachte van de aanslag van juli op treinwagons in de Indiase stad Mumbai is gearresteerd. De Indiase politie heeft dit gisteren bekendgemaakt. De man, die slechts wordt aangeduid als Junaid, zou een sleutelrol hebben gespeeld bij de aanslag, die aan 207 mensen het leven kostte en ruim 700 mensen verwondde. Junaid zou zijn aangesloten bij een verboden islamitische studentenbond en zelf enkele van de in totaal zeven bommen hebben geplaatst.

Grootschalige rellen bij betoging neonazi's

LEIPZIG (ANP) - Een betoging van ongeveer 200 aanhangers van de bekende Duitse neonazi Christian Worch is in de Duitse stad Leipzig uitgelopen op grootschalige rellen. Dat meldden Duitse media gisteren. In totaal werden 131 mensen aangehouden nadat een tegendemonstratie van 2000 linkse antifascisten uit de hand was gelopen.

Premier Montenegro Djukanovic stapt op

PODGORICA (AP) - De Montenegrijnse premier Milo Djukanovic, de langst dienende leider op de Balkan, heeft definitief besloten een punt achter zijn premierschap te zetten en af te treden. De Montenegrijnse president Vujanovic heeft dit gisteren bekendgemaakt. Djukanovic, die Montenegro naar de onafhankelijkheid leidde, gaf eerder te kennen dat hij er over dacht het premierschap op te geven.

"Rebellen Sri Lanka willen vredesoverleg"

COLOMBO (ANP/RTR) - De rebellen van de Tamil Tijgers (LTTE) in Sri Lanka zijn bereid eind deze maand met de Sri Lankaanse regering in de Noorse hoofdstad Oslo over vrede te overleggen. Dat heeft een bron bij de onderhandelingen gisteren gezegd. Het bericht over de bereidheid van de Tamil Tijgers om naar Oslo te komen, volgde kort nadat de Noorse bemiddelaar Jon Hanssen-Bauer met de militaire tak van de LTTE had gesproken. Hanssen-Bauer was daarvoor naar Kilinochchi gereisd, een basis van de Tamil Tijgers.

Uganda hervat strijd met rebellen LRA

GULU (ANP/RTR) - Het Ugandese leger heeft de strijd hervat tegen overgebleven rebellen van het Verzetsleger van de Heer, ondanks vredesoverleg dat een einde moet maken aan een van de gewelddadigste oorlogen in Afrika. Dat heeft een legerwoordvoerder vandaag bekendgemaakt. Hij benadrukte dat de operatie geen gevolgen zal hebben voor onderhandelingen tussen beide partijen in Sudan.

VN-missie Libanon claimt sterk mandaat

BEIROET (AP) - De VN-vredesmacht die in Zuid-Libanon Israël en Hezbollah uit elkaar moet houden, heeft gisteren aangekondigd krachtig op te zullen treden tegen bedreigingen of vijandige activiteiten. De aankondiging is opmerkelijk, omdat de vredesmacht eerder nog meedeelde voorzichtig te werk te zullen gaan als Hezbollahwapens zouden worden opgemerkt. De VN-commandanten zijn bevoegd krachtig op te treden als ze worden geconfronteerd met vijandige activiteiten, aldus een verklaring van de vredesmacht Unifil.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Nog tienduizenden Pakistanen dakloos

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken