Bekijk het origineel

Dalai lama wil

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dalai lama wil "zinvolle autonomie" Tibet

1 minuut leestijd

NEW DELHI (AP) - De Tibetaanse regering in ballingschap in Noord-India beoogt "zinvolle autonomie" voor Tibet binnen de Chinese Volksrepubliek, en dus geen onafhankelijkheid.

De dalai lama, de Tibetaanse geestelijk leider, heeft dit gisteren tijdens een bezoek aan New Delhi gezegd.

De ongeveer 120.000 Tibetanen in ballingschap zullen naar Tibet terugkeren, mits de regering in Peking de Tibetanen een gekozen regering en behoud van hun unieke cultuur en religie toestaat, zei de dalai lama. Hij erkende dat een gekozen regering in Tibet zou neerkomen op een afwijking van het totalitaire systeem in het grootste gedeelte van China. "In een totalitair systeem is dat niet makkelijk, maar het is mogelijk", aldus de dalai lama.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Dalai lama wil

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 oktober 2006

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken